Llop afirma que la inviolabilitat del rei “es pot revisar”

La ministra de Justícia elogia Felip VI i creu que no és el moment d’aquesta reforma constitucional per la “fragmentació política”

La ministra Pilar Llop
La ministra Pilar Llop

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha manifestat en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, aquest dilluns, que “es pot revisar” la inviolabilitat del rei d’Espanya, però ha considerat que aquest “no és el moment més propici” per abordar una reforma constitucional en aquest sentit, que requeriria el suport del Partit Popular, per la “fragmentació política”.

Llop ha elogiat l’actitud de l’actual cap de l’Estat espanyol, Felip VI, quan li ha atribuït “grans passos” endavant “en matèria de transparència i modernització” de la Casa Reial. La ministra ha afegit que totes les institucions han d’avançar cap a la modernització i l’oferiment d’explicacions als ciutadans.

Després que el president Pedro Sánchez es pronunciés a favor de retirar la inviolabilitat amb què la Constitució blinda el rei, la titular de Justícia també ha expressat que, segons ella, “no és necessari que es reconegui aquesta condició, que és producte d’una altra època”, que ha considerat “una etapa legítima”, però  que ha situat al marge “d’una democràcia consolidada amb més de quaranta anys d’història”.

Sobre les investigacions obertes a Joan Carles I, Llop ha manifestat el seu respecte envers la Fiscalia i les investigacions de les autoritats de Suïssa, que acaben d’arxivar les diligències que esquitxaven el rei emèrit. Així mateix, ha rebutjat apuntar cap termini per a la conclusió de les indagacions del Ministeri Públic sobre el presumpte cobrament de comissions per les obres de l’AVE a la Meca per part de Joan Carles I, quan ha indicat que el govern no hi pot interferir “de cap manera”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.