El Govern recupera el toc de queda, tanca l’oci nocturn i limita els aforaments

Les reunions privades no podran ser superiors a 10 persones i es rebaixen els aforaments de la restauració al 50%

Discoteca

El Govern ha anunciat que la comissió delegada contra la covid-19 ha decidit recuperar el toc de queda d’1 a 6 de la matinada per aturar la crescuda de la pandèmia. Es redactarà una resolució perquè l’avali el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i pugui entrar en vigor la nit de dijous a divendres perquè duri inicialment 15 dies.

També es decreta de nou el tancament de l’oci nocturn i es fixa a més la limitació d’un màxim de 10 persones en reunions privades. D’altra banda, es redueix l’aforament a l’interior de la restauració al 50% i es manté el 100% als exteriors, mentre quedarà al 70% al comerç, esport federat, gimnasos i cultura.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, han comparegut aquest dilluns per explicar les noves mesures adoptades, unes restriccions, ha dit Plaja, que “el Govern és conscient de l’impacte que comporten en unes dates com les actuals”.

La portaveu del Govern ha subratllat la necessitat de “frenar el creixement de la pandèmia” que està “disparat i desbordat” i que està aconseguint “rècords de contagis”. “És imprescindible reduir la interacció entre persones que no són grup bombolla”, ha destacat Plaja, afegint que les xifres actuals “són pitjors que les que hi havia fa un any per aquestes mateixes dates”.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari