L’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet entra a la presó pel cas Pretòria

Bartomeu Muñoz va ser condemnat a cinc anys i vuit mesos de presó per beneficiar-se de la trama de corrupció urbanística

L’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, ha ingressat a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, per a fer front a la condemna de cinc anys i vuit mesos de presó que li va imposar l’Audiència Nacional pel cas Pretòria. L’exedil del PSC havia sol·licitat al tribunal la suspensió de la seva condemna, però el recurs no va tenir èxit.

Muñoz va ser condemnat per formar part d’una xarxa que es va enriquir de manera milionària, directament o mitjançant intermediaris, amb comissions obtingudes en operacions urbanístiques desenvolupades entre els anys 2002 i 2009 en les localitats barcelonines de Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona. Després de la seva imputació, va renunciar a l’alcaldia l’any 2009.

Els tribunals també van condemnar l’exdiputat del PSC Luis García ‘Luigi’, l’exsecretari de Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta i l’exconseller d’Economia Macià Alavedra. Segons la sentència de l’Audiència Nacional, en lloc d’afavorir l’interès públic, buscaven l’obtenció d’elevats rendiments econòmics per a promotors i inversors particulars, la qual cosa els va proporcionar importants beneficis i comissions.

Els condemnats, afegeix el tribunal, van ingressar aquests guanys “en els seus patrimonis, o bé directament o ben canalitzades a través d’intermediaris, testaferros o societats administrades o controlades de fet per aquests”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.