La covid augmenta la tensió hospitalària a les portes de Nadal

Catalunya registra 7.798 positius més i té 1.138 persones ingressades, de les quals 296 estan en l'UCI

Unitat de covid de l'Hospital del Mar
Unitat de covid de l'Hospital del Mar

La sisena onada de coronavirus està provocant un augment de la tensió hospitalària a Catalunya. A les portes de Nadal, els hospitals catalans tenen 1.138 persones ingressades, de les quals 296 estan a l’UCI. Les complicacions sanitàries es deuen a l’increment de casos després de sumar 7.798 positius més en les últimes 24 hores.

Segons les dades ofertes pel Departament de Salut, el risc de rebrot puja de 902 a 1.010. La incidència acumulada a 7 dies passa de 368 a 391, mentre que a 14 dies augmenta de 581 a 628. La Rt puja també d’1,59 a 1,65, informa El Periódico.

Mentrestant, el comitè científic assessor de la covid-19 a Catalunya debat si aconsellar-li a la Conselleria de Salut el retorn del semàfor covid, que implicaria noves restriccions. El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha convocat la setmana vinent la conferència de presidents autonòmics per a tractar l’impacte de la sisena onada.

Sánchez pronunciarà demà una declaració institucional relacionada amb el coronavirus des de la Delegació del Govern a Catalunya. El president acudeix a Barcelona per a clausurar el congrés extraordinari del PSC.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari