El ‘hub’ d’electromobilitat es posiciona per a ocupar la fàbrica de Nissan a la Zona Franca

La taula de reindustrialització estudia també el projecte de l'empresa belga Punch

Nissan

La taula de reindustrialització de Nissan continua debatent quina és la millor proposta per a ocupar les plantes de la companyia nipona una vegada deixi Catalunya a la fi del 2021. El hub d’electromobilitat que lidera l’empresa catalana QEV Technologies s’ha posicionat com el principal candidat per a fabricar vehicles elèctrics en la planta de la Zona Franca de Barcelona, a més d’establir-se també en la de Sant Andreu de la Barca, segons el diari Ara.

En la pròxima reunió de la taula de negociació també s’estudiarà el projecte de l’empresa belga Punch, especialitzada en components d’automoció, la idea de la qual implica fabricar vehicles d’hidrogen. Altres opcions serien la companyia d’emagatzematge industrial Mecalux o propostes de tipus logístic com l’australiana Goodman o el duo Merlin Properties i el Port de Barcelona.

Els treballadors de Nissan prefereixen un projecte industrial i no logístic per a garantir la seva estabilitat laboral. “Siguin els que siguin els projectes que la substitueixin, la plantilla estarà coberta. Els projectes industrials i logístics candidats a succeir-la garanteixen un nombre d’ocupacions superior fins i tot a l’actual”, afirmava el ministeri d’Indústria en un comunicat.

Segons el diari El Mundo, la tecnològica QEV Technologies s’instal·laria en la planta de Sant Andreu de la Barca (de 42.000 metres quadrats) i ocuparia gran part dels 500.000 metres quadrats que quedaran lliures a Zona Franca. En una primera fase, el hub podria aportar entre 700 i 800 noves ocupacions, amb capacitat per a créixer més endavant.

La cerca d’alternatives es va reactivar dilluns passat després de la renúncia de la xinesa Great Wall Motors a establir-se en la planta de Nissan. La proposta del govern central i de la Generalitat no va convèncer el gegant asiàtic.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari