Tots els professors hauran de fer una formació sobre l’ús del català a l’escola

Cambray anuncia que al gener es posaran en marxa els "grups impulsors" de la llengua en 200 centres

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a 'El matí de Catalunya Ràdio'

Foto: @maticatradio

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat aquest divendres que “abans que acabi 2022, els 120.000 docents que hi ha a Catalunya hauran d’haver passat per una formació sobre la gestió de l’ús del català a l’aula”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha explicat que es tracta de donar “eines” al professorat “per tal que els alumnes no canviïn de llengua”.

Aquesta mesura se suma a les anunciades aquest dijous pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de la celebració de la segona cimera extraordinària sobre la llengua. El líder de l’executiu ja va avançar que augmentaran les inspeccions d’Educació per tal de garantir el compliment de l’ús del català a les escoles, i també que es posaran dos professors en les aules afectades per la sentència del 25% de classes en castellà. Dues decisions a les quals s’afegeix l’anunciada aquest divendres pel conseller Cambray.

El titular d’Educació també ha explicat que al gener es posaran en marxa els “grups impulsors” del català en 200 centres educatius, els quals estaran formats per inspectors i docents de cada escola que analitzaran la realitat d’aquesta i avaluaran les mesures que cal prendre per “incrementar” l’ús del català. Uns grups que, segons ha pronosticat Cambray, en “tres o quatre anys” estaran presents en tots els centres educatius de Catalunya.

(Visited 205 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari