Les filles de Cambray estudien en una escola amb el 25% de castellà

Segons 'El Confidencial', es tracta del centre concertat Frederic Mistral, on es fan classes en català, castellà i anglès

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

Foto: @educaciocat

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, porta les seves filles a una escola on el 25% de les classes es fan en castellà per decisió del centre. Segons ha desvelat El Confidencial, es tracta de l’escola Frederic Mistral, un centre concertat situat al barri de Sarrià de Barcelona que té un model d’ensenyament basat en el plurilingüisme.

Segons explica l’escola a la seva web, es donen quatre idiomes: català, castellà, anglès i una segona llengua estrangera -francès o alemany- que escullen els pares. Així, a més de les classes específiques de cada llengua, es fan altres assignatures en anglès o castellà, que van variant durant els diversos cursos, el que vol dir que el centre assumeix la quota del 25% en castellà.

Cal recordar que el conseller va desplaçar-se fins a l’escola Turó del Drac, a Canet de Mar, -obligada a causa de la demanda d’una família a garantir el 25% de les classes en castellà- on va assegurar que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al respecte és un “atac intolerable al model d’escola catalana”. Segons el diari citat, els portaveus del titular d’Educació s’han negat a comentar res sobre l’escola on Cambray duu les seves filles, argumentant que es tracta “de la vida privada del conseller i la seva família”, i han apuntat que no els sembla bé entrar “en terrenys personals per qüestions polítiques”.

(Visited 1.699 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari