Els contactes estrets vacunats també hauran de tornar a fer quarantena

Salut endureix els protocols per combatre la variant òmicron de la covid-19 i la sisena onada de la pandèmia

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest divendres que els contactes estrets de casos positius de covid-19 hauran de tornar a fer quarantena de deu dies encara que estiguin vacunats, una decisió que endureix les restriccions per lluitar contra la pandèmia ara que la variant òmicron i la sisena onada estan impactant a Catalunya.

Fins ara, l’obligació de fer quarantena s’estava aplicant a les persones que eren casos positius d’òmicron, una variant que Salut preveu que sigui majoritària a Catalunya la setmana vinent. De moment, ja acumula el 25% dels contagis de l’àrea de Barcelona i el 20% de les mostres analitzades són sospitoses de contenir aquesta variant en auge.

L’enduriment del protocol rebrà el vistiplau aquesta tarda per entrar en vigor el pròxim dilluns, segons la previsió d’Argimon. Abans, aquest divendres, el Comitè Científic Assessor de la Covid-19 produirà un informe sobre la situació actual que lliurarà al Departament de Salut.

Sobre els canvis en l’exigència del confinament, el conseller ha dit que més d’un 40% dels contactes estrets declaren que no fan quarantena, i ha insistit també en l’aplicació de les mesures habituals: la ventilació dels espais tancats, l’ús de la mascareta i la vacunació. A més, no ha descartat restriccions addicionals.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari