El Govern reforçarà les inspeccions sobre l’ús del català a les escoles

Educació posarà dos docents en les aules que es trobin en situacions com la de Canet

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la seva intervenció després de la cimera sobre la llengua

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha asseverat que el Govern treballarà per blindar la immersió lingüística, i ha decidit adoptar mesures concretes després de la segona cimera extraordinària sobre la llengua, celebrada aquest dijous, en la qual s’ha reunit amb 48 entitats educatives, socials i culturals. Concretament, Aragonès ha anunciat que augmentaran les inspeccions per garantir l’ús del català a les escoles, i que s’incrementarà el nombre de docents en aquells centres afectats per la sentència del 25% de classes en castellà, com l’escola de Canet de Mar.

“Volem reafirmar el compromís amb la defensa del model d’escola catalana, amb la immersió lingüística, perquè garanteix l’aprenentatge del català i del castellà. És un sistema d’èxit que no discrimina, que és de referència, i que reforça com a societat. Per això, davant l’ofensiva, política i mediàtica, prenem decisions per blindar la immersió i assegurar el seu funcionament“, ha explicat Aragonès. Així, s’ha ordenat als inspectors d’Educació que “intensifiquin” els controls, per tal de garantir el compliment de l’ús del català a les escoles: “Si matemàtiques és en català, hem de garantir que sigui en català”, ha comentat Aragonès, que ha encarregat aquest “exhaustiu” diagnòstic a la Universitat de Barcelona.

D’altra banda, Educació incrementarà el nombre de docents en les aules que passin per situacions com la de Canet de Mar per tal de “preservar” el projecte lingüístic dels centres. Segons les explicacions del titular del departament, Josep Gonzàlez-Cambray, es posaran dos professors en les aules afectades per la sentència del 25%, els quals tindran el paper que decideixi cada centre. En aquest sentit, el conseller no ha detallat si això es traduirà en el fet que un docent farà la classe en castellà i l’altre en català.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.