El CZFB aprova el pressupost per al 2022 mantenint i ampliant el seu compromís amb la promoció econòmica malgrat la pandèmia

El consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha aprovat el projecte de pressupost per al 2022, amb una previsió de 10,66 milions d’euros de beneficis destinats a la promoció econòmica. Així mateix, l’entitat pública ha previst un increment de l’1,3% dels seus ingressos d’explotació, amb un import net de la seva  activitat el 2022 de 55 milions d’euros. 

Respecte a l’actual exercici s’ha destacat la viabilitat econòmica de la segona edició de BNEW, així com la finalització de les obres de la primera fase de DFactory Barcelona. 

Malgrat el Covid-19, l’entitat mantindrà en aquest 2022 el seu compromís amb l’activitat i promoció econòmica amb una aposta clara per la innovació i la sostenibilitat.

En la sessió plenària, encapçalada pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, s’ha refermat l’aposta de l’entitat per impulsar la innovació i la dinamització de la indústria 4.0, així com l’atracció i retenció del talent.

En aquest sentit, la principal fita de l’entitat el 2022 serà la inauguració, a principis d’any, de DFactory Barcelona, el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa, amb l’objectiu de crear a Barcelona un ecosistema d’atracció de talent, tecnologia i inversions en un espai únic. El centre comptarà tant amb empreses generadores de tecnologies de referència com d’altres implementadores de solucions digitals i permetrà transformar el teixit productiu espanyol i acompanyar les empreses en el seu procés de digitalització. Així mateix, es preveu la creació de 1.500 llocs d’ocupació directa i 5.000 indirectes.


Esdeveniments que posicionen Barcelona

Després de dos anys d’absència a causa de la situació sanitària, el 2022 el Consorci de  la Zona Franca de Barcelona celebrarà la 22a edició del Saló Internacional de la Logística. Del 31 de maig al 2 de juny del proper any tindrà lloc la fira líder del sector al sud d’Europa i el Mediterrani, motiu pel qual l’entitat ha creat una nova imatge i ha incorporat una aplicació que faciliti la transmissió de dades entre expositors i visitants, fomentant la generació de networking. L’entitat vol reforçar així el seu paper com a pont internacional de negocis entre Europa, Amèrica Llatina i els països del Mediterrani. 

D’altra banda, del 3 al 6 d’octubre se celebrarà la tercera edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), consolidant-se així com l’esdeveniment de referència de la nova economia a nivell nacional i internacional i posicionant la ciutat comtal com a capital de l’economia 4.0. En l’última edició, a més de doblar els verticals de 2020, afegint aspectes més transversals com la sostenibilitat, la mobilitat, el talent i la ciència, BNEW va comptar amb 13.000 assistents virtuals, 3.000 físics i es van assolir les 33.0000 visualitzacions.

En la mateixa línia, el CZFB segueix apostant per ser un referent en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i per això, del 8 al 10 de març, se  celebrarà la segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), que busca ser un punt de trobada per trobar solucions que permetin assolir un canvi real en matèria d’igualtat de gènere en l’àmbit empresarial i industrial.

Així mateix, l’entitat abordarà la remodelació de l’emblemàtic edifici de Correos a Barcelona per convertir-lo en un punt de dinamització econòmica i social de la ciutat. Amb això, es pretén oferir una formació adequada a les necessitats del teixit productiu, alhora que es facilita als joves la seva incorporació al mercat laboral.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari