Manuel Castells deixa el ministeri d’Universitats i Joan Subirats el rellevarà

Castells, que ha anunciat que deixa el govern espanyol per raons personals, va entrar-hi a proposta d'Unides Podem

Manuel Castells

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, ha decidit abandonar el govern espanyol, segons ha avançat el Diario.es, que cita fonts del seu entorn. El substitut serà Joan Subirats, que va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

El ministre Castells, que va entrar al govern impulsat pels comuns d’Ada Colau, forma part de l’Executiu de Pedro Sánchez a proposta d’Unides Podem, i deixarà de formar part de la coalició gairebé dos anys després de la seva incorporació.

Castells deixa la carteta del ministeri d’Universitats per “motius personals”, segons ha informat el seu entorn, que també apunta raons de salut.

Els canvis coincideixen amb la vaga d’estudiants d’aquest dijous, precisament contra la llei estatal d’universitats que volia impulsar el mateix Castells. Un miler de persones s’han manifestat pel centre de Barcelona en el marc de la vaga convocada pel SEPC, i en què també s’hi han sumat els instituts, que han criticat la “imposició” del 25% de castellà a les aules.

Malgrat la decisió de jubilar-se i deixar les responsabilitats al govern municipal de Barcelona, Subirats assumirà ara el càrrec de titular d’Universitats. L’acadèmic va ser un dels ideòlegs del projecte de Barcelona en Comú, que el 2015 va obtenir l’alcaldia de Barcelona contra pronòstic.

En el primer mandat de l’alcaldessa de Barcelona, Subirats no va assumir responsabilitats al govern municipal, per bé que era una figura clau en l’engranatge polític dels comuns. Sí que ho va fer en aquest segon mandat, com a tinent d’alcalde d’Educació i Cultura. Va deixar el càrrec el juliol del 2021, coincidint amb la seva jubilació professional.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.