L’exalcalde de Sabadell Bustos té un mes per ingressar a la presó

L'Audiència de Barcelona descarta suspendre l'execució de la condemna de 3 anys per tràfic d'influències

Manel Bustos, a la comissió Pujol al Parlament
Manel Bustos, a la comissió Pujol al Parlament

L’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos (PSC) disposa d’un mes per ingressar en un centre penitenciari, després que l’Audiència de Barcelona hagi rebutjat suspendre la pena de tres anys de presó que va imposar-li enguany una sentència ferma del Tribunal Suprem, en una de les branques del cas Mercuri.

Bustos, que va ser alcalde durant 13 anys (1999-2012) i diputat socialista (1995-2003), va ser condemnat, l’any 2019 en primera instància, per instar un policia local a retirar multes, i, després de la sentència ferma d’enguany, la seva defensa havia demanat que no s’executés la pena. Havien sol·licitat la mesura tant la Fiscalia com l’acusació popular que exerceix la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, a diferència de l’Ajuntament sabadellenc, que també era acusació popular en el judici.

Per mirar de mantenir Bustos en llibertat, els seus advocats havien esgrimit que no tenia antecedents, així com el baix import de les multes (333,5 euros en total), i havien al·legat que un dels fills de l’exalcalde de Sabadell és menor i un altre, discapacitat.

Bustos, finalment, ha de complir condemnes de divuit mesos de presó per cada delicte de tràfic d’influències del qual va ser considerat culpable, i també ha estat inhabilitat per a càrrec públic i per presentar-se a eleccions durant vuit anys per cadascun dels delictes.

Comptant aquest afer, acumula tres condemnes pel cas Mercuri: una per pressionar l’exalcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, per contractar un ex-alt càrrec de la Generalitat, i l’altra, per haver-se beneficiat de la corrupció del consorci local de residus.

A més, té pendent un altre judici per presumptes irregularitats en la contractació, on afronta una petició de pena de la Fiscalia de vuit anys de presó.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari