L’Ajuntament demana “pausa i serenor” als organitzadors del Primavera Sound

Els directors del festival amenacen en marxar de Barcelona per la manca d'acords i d'"implicació" del consistori

El Primavera Sound el 2019 a Barcelona

L’amenaça dels organitzadors del Primavera Sound de marxar de Barcelona per manca d’acords amb l’Ajuntament ja ha rebut la resposta del consistori, concretament del tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí (Comuns), qui ha lamentat les declaracions que ha fet un dels directors del festival, Gabi Ruiz. En una entrevista a La Vanguardia, Ruiz ha advertit que la seva presència el 2023 a la capital catalana no està assegurada a causa de la falta d'”implicació” de l’executiu municipal.

“En aquest moment, l’Ajuntament no fa cap esforç per una proposta com la que tenim nosaltres sobre la taula pel 2023; és que ni tan sols la volen. Mira, nosaltres farem aquest festival el 2022, i el 2023 ja veurem”, ha asseverat el director del Primavera Sound. L’edició de l’any vinent, com a novetat, durarà dos caps de setmana, un format que els organitzadors volen mantenir pel 2023 i que, segons asseguren, el consistori no estaria disposat a fer.

“A Barcelona ara mateix tot és un problema. Pensen més en el vot i la previsió de vot, i quan es forma un govern ja s’està pensant en les eleccions de dintre de quatre anys, el que provoca una inacció total i que no tinguem un projecte de ciutat”, ha afirmat Ruiz, que ha insinuat que el festival podria marxar a Madrid. El tinent d’alcalde de Cultura s’ha mostrat “sorprès pel to de l’entrevista”, i ha constatat que “no hi ha cap posició frontal ni radical” per part de l’Ajuntament a la proposta de mantenir el format de dos caps de setmana per les edicions següents.

“No podem treballar amb ultimàtums, els problemes complexos necessiten pausa i serenor”, ha respost Martí als organitzadors, a qui ha demanat esperar a prendre una decisió fins a veure com funciona el festival del 2022. El tinent de Cultura ha asseverat que “estem disposats a seguir-ne parlant” i, en aquest sentit, el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé (PSC), ha assenyalat que cal garantir que aquest model “no afecta el dia a dia dels veïns pel que fa a soroll, mobilitat o seguretat”.

Els organitzadors del Primavera Sound s’han queixat també del preu del lloguer del recinte del Fòrum, on se celebra el festival, el qual asseguren que s’ha multiplicat per 17. Martí, però, ha negat conèixer-ne els detalls, i ha remarcat que “no serà el lloguer el que impedeixi el Primavera Sound”, ja que “és un projecte massa important perquè no arribem a un acord”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.