La Casa Reial busca un palauet a Portugal pel rei emèrit

Segons 'El Español', Joan Carles I podria tornar el 5 de gener pel seu 84è aniversari

Joan Carles I
Joan Carles I

La decisió de la Zarzuela d’enviar un emissari de la màxima confiança de Joan Carles I a Abu Dabi (Emirats Àrabs) per negociar el retorn del rei emèrit a Espanya podria ser un indicador de la seva propera tornada. Segons ha desvelat Vozpópuli, l’opció que genera més consens entre la Zarzuela i la Moncloa és que l’exmonarca fixi la seva residència a Portugal, concretament a Estoril, la zona on el seu pare, Joan de Borbó, va exiliar-se durant la dictadura de Francisco Franco.

L’objectiu és trobar un palauet, proper a Estoril, que li permeti tenir un estil de vida similar, i lluny del soroll mediàtic”, afirmen al mitjà citat fonts de la Casa Reial. Joan Carles I hauria transmès la seva negativa a residir “en un pis o xalet de jubilat” i, en general, en qualsevol lloc de Madrid que no sigui la Zarzuela, ja que considera que “és el més idoni des del punt de vista de la seguretat”. Tant la Moncloa com la Casa Reial, però, no veuen convenient aquesta opció pel rebombori que podria suscitar, motiu pel qual es decanten per fixar la residència de l’emèrit a Portugal.

Precisament, l’executiu portuguès ha ofert la seva ajuda al Govern espanyol i a la Zarzuela per trobar un habitatge idoni per a Joan Carles I. De fet, segons el diari citat, Portugal ha garantit que el rei emèrit disposarà d’un equip de seguretat que aportarà el mateix país, més enllà de la seva escorta habitual: “Es tractaria de convertir la seva residència prop d’Estoril en una mena d’ambaixada, amb seguretat pròpia i també del país”.

El desig de l’exmonarca, segons el diari citat, és recuperar la vida que tenia abans de marxar d’Espanya i, en aquest sentit, ni Felip VI ni el president del Govern central, Pedro Sánchez, s’oposaran a què l’exmonarca pugui viatjar a Madrid i a Galícia, sempre que visqui en el país veí. De fet, un dels arguments per convèncer Joan Carles I és que la seva residència a Estoril li permetrà estar a Madrid i a Sanxenxo -on habitualment passava llargues temporades- en una hora d’avió.

Pel que fa a la data en què es produirà el retorn del rei emèrit, segons ha publicat El Español, l’exmonarca hauria acceptat ajornar-lo fins al seu 84è aniversari, el 5 de gener, per tal de no entelar el discurs de la nit de Nadal del seu fill Felip VI. La data escollida, però, podria ser igualment conflictiva pel discurs que l’actual cap d’Estat té programat el dia 6 per la Pasqua Militar, on participarà també la ministra de Defensa, Margarita Robles.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari