Govern, CUP, PSC i Comuns avalen que Pau Juvillà continuï de moment

Els grups defensen que el dirigent de la CUP pot mantenir l'escó fins que hi hagi sentència d'inhabilitació ferma

Pau Juvillà

Una gran majoria del Parlament ha decidit mantenir l’acta de diputat de Pau Juvillà mentre no hi hagi una sentència ferma del Suprem. La Comissió de l’Estatut del Diputat, que debat i vota sobre incompatibilitats dels càrrecs, ha decidit mantenir-li l’acta.

La decisió l’haurà de ratificar el ple la setmana que ve. Aquest és el primer pas de l’estratègia jurídica de Juvillà, en espera que la JEC mogui fitxa. Juvillà ha rebut el suport de l’independentisme però també i de moment dels comuns i el PSC.

“No concorre cap causa d’incompatibilitat sobre el diputat Pau Juvillà i Ballester ni cap altra circumstància que afecti la seva condició de diputat del Parlament de Catalunya”, recull el dictamen que s’elevarà al ple de la cambra. Els dirigents que hi han donat suport han recordat que l’afectat encara pot recórrer a instàncies judicials superiors, és a dir, el Tribunal Suprem.

El motiu de la inhabilitació de Juvillà són uns llaços grocs que el diputat va negar-se a despenjar quan era regidor a la Paeria de Lleida. Quan es va saber el contingut de la sentència, la formació anticapitalista va reivindicar que els llaços grocs “no són un símbol partidista” i que la sentència era “un atac a la llibertat d’expressió”.

La condemna que va proposar el TSJC és de sis mesos d’inhabilitació i 1.000 euros de multa, a raó de 12 euros diaris durant tres mesos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.