Quins independentistes han demanat la dimissió del conseller Cambray?

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

Diversos membres del Consell per la República (CxR) han demanat a les xarxes socials la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, després que l’entitat hagi fet pública una carta que ha enviat al Govern de la Generalitat en la qual ha esmentat “possibles accions legals” que podrien emprendre les persones que considerin “vulnerats els seus drets lingüístics” per la sentència del 25% de classes en castellà. El CxR pretén demostrar, així, que hi pot haver possibilitats jurídiques de blindar el català, i diversos membres de l’Assemblea de Representants del Consell, com Albert Donaire, Toni Albà i Salvador Ribot, entre d’altres, han aprofitat per demanar al conseller que dimiteixi si encara considera que la Generalitat no pot fer res contra la sentència.

“Com a representant de l’Assemblea de Representants del Consell per la República exigeixo la dimissió del conseller d’Educació si segueix pensant que Educació no pot fer res“, han escrit a Twitter, adjuntant la notícia sobre la carta enviada per l’entitat independentista. L’acció del CxR també l’han exaltat diversos diputats de Junts al Parlament de Catalunya, així com l’expresident de la Generalitat i líder de l’entitat, Carles Puigdemont, els quals no han demanat la dimissió de Cambray, però sí que han insinuat que l’entitat està fent la feina que li correspondria al conseller.

“Les eines jurídiques hi són, i caldria l’acompanyament proactiu de les institucions que tenen el deure de defensar la llengua catalana. En el mentrestant, el CxR fa feina”, ha piulat Puigdemont. Per la seva banda, la secretària segona de la mesa del Parlament, Aurora Madaula (JxCat) ha acompanyat la piulada del Consell sobre la carta de la frase “la política o la fas o te la fan”, mentre que el diputat de JxCat Francesc de Dalmases, ha aclarit quin és el paper del Consell: “En moments crítics, respostes concretes, contundents i determinades en clau de país”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.