La tercera dosi per als més grans de cinquanta anys es pot aprovar demà

Els experts del ministeri de Sanitat així ho proposen el dia que ha començat a Catalunya la vacunació dels infants

Vacuna contra la covid-19

Els experts del Ministeri de Sanitat defensen la necessitat que es posi com més aviat millor la tercera dosi a la població més grans de 50 anys. L’augment dels contagis, la variant òmicron i la proximitat de les festes de Nadal han accelerat el debat sobre la dosi de reforç.

La proposta es debatrà al Consell Interterritorial, que reuneix aquest dimecres totes les comunitats autònomes, i dijous l’aprovarà la comissió de Salut Pública. Seran els governs autonòmics els que hauran de decidir quan obren la convocatòria vacunal per a aquests grups d’edat.

De moment, s’està punxant la dosi de reforç als més grans de 60 anys, a la vegada que es posa la vacuna als infants de 5 a 11 anys, que ha començat aquest dimecres.

La decisió de la ponència de vacunes afecta tothom al marge de si ha passat o no la covid. Es considera que el reforç ha de ser per a tothom. Així, els vacunats amb AZ a partir dels 40 anys.

Les autoritats sanitàries estan preocupades perquè la vacunació dels més grans de 60 va arrencar de manera lenta, i encara queda el 65% d’aquest grup sense la tercera dosi.

Brussel·les alerta amb l’òmicron
D’altra banda, el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) ha advertit que la vacunació per si sola no és suficient per aturar l’impacte de la variant òmicron de la covid-19. L’organisme europeu assenyala en un comunicat que cal adoptar mesures “fortes” per reduir la transmissió de la malaltia i no hi ha prou temps per aconseguir-ho amb les vacunes actuals.

Així, recorda que continua sent una prioritat l’ús adequat de les mascaretes, recomana el retorn al teletreball, evitar les aglomeracions en espais públics, reduir-les al transport públic, quedar-se a casa en cas de malaltia, mantenir la higiene de mans i garantir una ventilació adequada dels espais tancats. També es demana prudència tant en les celebracions com en els viatges que es facin per aquestes dates.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari