Arriba el judici del periodista de TV3 que va invocar la clàusula de consciència

Santiago Torres vol extingir el contracte i reclama una indemnització per haver estat "denigrat" i pel canvi de "línia ideològica" de la cadena

TV3

Aquest dimecres, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, se celebra el judici per aclarir si el periodista de TV3 Santiago Torres té dret a extingir el seu contracte amb la televisió pública catalana i rebre una indemnització després d’haver invocat la clàusula de consciència. Segons Torres, quan va ser apartat de les seves funcions, va patir “un procés d’assetjament laboral” i va ser “denigrat com a professional”. A més, considera que en la cadena hi ha hagut un canvi “substancial” de la “línia ideològica”, unes acusacions que TV3 nega.

Torres, que ha treballat durant 30 anys en el programa 30 Minuts, assenyala en la demanda laboral que el seu trasllat al canal 3/24 suposa “una ruptura patent amb l’orientació professional” que ha mantingut durant la seva trajectòria, i remarca “la progressiva centralització del control de la informació, que es tradueix en una menor autonomia dels professionals”, contribuint així al “biaix” de l’orientació informativa. El periodista ha estat el primer de TV3 en al·legar la clàusula de consciència reconeguda en la Constitució, segons la qual els professionals de la informació poden demanar la rescissió dels seus contractes quan considerin que l’empresa en què treballen ha patit un canvi substancial en la línia ideològica, o quan no puguin seguir exercint la seva tasca amb normalitat a causa del trasllat a un altre mitjà del mateix grup.

Torres ha denunciat la “voluntat” dels seus superiors d’apartar-lo “progressivament” de la seva tasca informativa “exercida de manera independent”, però TV3 nega aquestes acusacions i les d’assetjament laboral, i assegura que en la cadena “es treballa amb total llibertat d’expressió”.

(Visited 188 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari