CCOO i la UGT denuncien “el deteriorament i perversió del model social i laboral inclusiu”

Els sindicats majoritaris protesten aquest dimarts per la "precarietat" en el sector laboral de la discapacitat

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una concentració, aquest dimarts a les 11 del matí, a favor del sector de la discapacitat davant el Parlament de Catalunya. En un comunicat conjunt, els dos sindicats denuncien “la situació de precarietat, discriminació, manca de reconeixement i manca de respecte vers les persones treballadores amb discapacitat de Centres Especials de Treball i, així mateix en els serveis socials adreçats a les persones amb discapacitat, vers els professionals que tenen cura i atenen les seves necessitats de la vida diària, formatives, terapèutiques, de salut física i emocional, d’interacció social, etc.”.

Els sindicats es queixen de “la manca de control i seguiment dels diners públics destinats al servei de les persones, que en mans privades provoquen una gestió purament economicista, poc transparent i acaben condicionant les negociacions col·lectives amb les patronals, que resulten infructuoses per assolir unes condicions de treball i salaris dignes”.

Per CCOO i UGT, “aquesta situació provoca el deteriorament i la perversió del model social i laboral inclusiu i una precarietat en el sector de la discapacitat que esdevé insostenible”, i que “el conjunt de les persones treballadores se sent poc o gens valorat ni respectat, ni com a professionals essencials, ni com a treballadores i treballadors amb discapacitat. Tot això agreuja la seva vulnerabilitat i els perpetua a treballar pel salari mínim interprofessional tota la seva vida laboral”.

Els dos sindicats exigeixen “al Govern de la Generalitat, màxima implicació amb els i les professionals dels serveis que atenen, cuiden i formen a les persones amb discapacitat”. També demanen “màxima implicació amb els treballadors i treballadores més vulnerables que hi treballen als Centres Especials de Treball”. CCOO i UGT volen, del govern de la Generalitat, una “màxima implicació amb els agents socials per acordar el model d’atenció a les persones amb discapacitat, veritablement centrat en les persones, siguin treballadores amb discapacitat, siguin persones usuàries d’un servei social o siguin els professionals que els atenen”. Finalment, els dos sindicats exigeixen “la creació d’una mesa tripartida amb patronals, sindicats i administració per debatre i solucionar els problemes del sector”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari