L’Ajuntament de Barcelona construirà 203 habitatges assequibles més en el conveni amb entitats socials

El consistori afegeix dos solars i un edifici municipal a un acord que ja contempla 567 pisos en 14 promocions

Habitatges

L’Ajuntament de Barcelona ha reforçat la col·laboració amb les entitats sense ànim de lucre dedicades a l’habitatge social per a construir 203 pisos assequibles més. El consistori ha emès un comunicat en el qual explica que, amb la incorporació de dos solars i un edifici municipal, el conveni ja contempla l’edificació de 567 habitatges en un total de 14 promocions. Les primeres es començaran a aixecar a principis del 2022.

El conveni, signat a la fi del 2020, preveu la construcció o rehabilitació i posterior gestió de 1.000 habitatges. El 60% seran de lloguer social i el 40% restant es destinaran a l’habitatge cooperatiu o cohabitatge.

L’Ajuntament de Barcelona compta amb la col·laboració d’entitats amb una llarga experiència en la gestió de l’habitatge social. Formen part del conveni l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge (GHS), la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XES), la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya (Habicoop) i la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social (Cohabitac).

Fins al moment, el conveni incloïa 11 promocions de 365 habitatges. Ara se sumen 80 pisos de cohabitatge a càrrec d’una cooperativa en les Casernes de Sant Andreu, 38 habitatges a càrrec d’una fundació als carrers Mont-ral i Doctor Letamendi, i 85 pisos al carrer Bolívia.

En paral·lel, l’Ajuntament destaca les promocions que desenvolupa l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), amb 2.300 pisos en obres o prop d’iniciar-les, i la compra de més de mil habitatges des de la passada legislatura.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari