Amb quina empleada del club té una societat ‘prohibida’ Joan Laporta?

Joan Laporta amb Manana Giorgiadze

Kalkiama SL és la societat en la qual, d’acord amb les dades del registre mercantil, figuren com a administradors solidaris Joan Laporta, el president del FC Barcelona, i Manana Giorgiadze, la seva cap de gabinet al club i, per tant, empleada. D’acord amb el codi ètic vigent en el Barça aquesta és una situació irregular i no permesa per la normativa.

Aquesta anomalia, no obstant això, no tindrà conseqüències perquè només es podrien produir si la Comissió de Control i Transparència del Barça volgués prendre cartes en l’assumpte bé d’ofici o bé a través d’alguna denúncia. I totes dues coses són impossibles en la pràctica, en primer lloc, perquè cap empleat del club s’atreviria a presentar el cas per por de perdre el seu lloc de treball. En segon lloc, perquè els integrants de la comissió que ha de donar compte del compliment del codi ètic del FC Barcelona estan només per a celebrar suculentes reunions en algun restaurant caríssim i gaudir dels avantatges de ser-ho, com tenir entrades i viatjar als partits destacats si és el seu desig.

La norma té per objecte impedir que un càrrec honorífic com és el de directiu, sigui el president o qualsevol altre, comparteixi negocis amb un empleat, no només per les aparences sinó perquè, d’entrada, ser socis en una empresa, ni que sigui d’un altre sector, posa en qüestió la mateixa contractació i el vistiplau de l’àrea de recursos humans i del propi Comitè d’Empresa del FC Barcelona, el president del qual, Jaume Feliu, no oculta els seu desfici per complaure a l’actual junta directiva.

La societat Kalkiama SL es dedica a la “activitat immobiliària en general, inclosos arrendaments (excepte l’arrendament financer actiu). Compra, venda, exportació, importació, distribució i comercialització de tota mena de complements”.

Manana Giorgiadze s’ha fet popular en l’entorn de Laporta per haver ascendit en un temps rècord a persona de la màxima confiança del president, amb un ampli comandament en aquest ‘camarot’ que governa el club des de l’aïllament i la més absoluta excentricitat. A més, com ja s’ha divulgat, ha contractat la seva pròpia filla, Paloma Mikadze, per a controlar el compte de Twitter de la presidència sense passar per cap control de recursos humans. Al seu torn, per mitjà d’aquesta via, també ha passat a formar part de la nòmina del club la parella de Paloma, Benny Megrell, empresari, no se sap exactament amb quines funcions i responsabilitats.

En definitiva, que aquest entorn del president, que ja estava sota sospita d’estar integrat per persones de dubtosa meritocràcia i com a resultat d’una conducta nepotista per part del president, està connectat entre si per alguna cosa més que una relació de confiança i amistat: són socis.

(Visited 7.279 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari