Salut demana ara no fer sopars d’empresa per Nadal

Aquest divendres s'han notificat 4.678 nous positius, i Argimon ha advertit que els contagis seguiran augmentant

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha demanat aquest divendres no fer sopars d’empresa per Nadal per tal d’evitar els contagis de covid-19. En una entrevista a Els matins de TV3, Argimon ha assenyalat que “si ens ho podem estalviar, millor”, tot i que no s’ha oposat als àpats familiars, ja que considera que s’han de “normalitzar el màxim possible” les festes nadalenques.

Respecte a la vacunació dels infants de 5 a 11 anys, el titular de Salut ha advertit que es podria produir un cert “col·lapse” a l’hora de demanar cita prèvia, com ja ha passat en altres fases de vacunació, però ha remarcat que, si es produeix, es resoldrà en un curt termini. D’altra banda, ha insistit en els “beneficis” d’immunitzar els nens, i ha insistit que la vacuna “és segura i eficaç” i “ens pot ajudar molt a controlar la covid”.

No obstant això, Argimon ha advertit que els contagis continuaran augmentant durant els dies vinents, sobretot pels desplaçaments i interaccions fetes durant el pont de desembre. De fet, aquest divendres Salut ha notificat 4.678 nous positius, i ha registrat 939 persones ingressades a causa de la covid, de les quals 214 es troben a les UCI.

La resta d’indicadors epidemiològics també presenten xifres elevades, tot i que alguns han disminuït lleugerament. La velocitat de transmissió (Rt), és d’1,31, i el risc de rebrot es situa en 469 punts. La positivitat de les PCR i els tests d’antígens realitzats durant la darrera setmana ja arriba al 7,59%, i la incidència acumulada és de 202,45 a set dies (IA7) i de 367,96 a catorze dies (IA14).

L’ús del passaport covid per accedir a restaurants, gimnasos i residències de gent gran, així com a l’oci nocturn, ha incentivat la vacunació, però com ha advertit Argimon, en alguns casos no ha pogut evitar que els contagis es “disparessin”, com ha passat a Dinamarca. En relació amb el certificat, el conseller de Salut ha descartat que, per ara, es demani als menors de 5 a 11 anys, i ha explicat que en properes resolucions es vol incloure que amb el passaport covid s’hagi de mostrar el DNI o un document que acrediti la identitat de la persona.

(Visited 182 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari