La PAH ocupa l’oficina de Puigdemont al Born en defensa de la llei antidesnonaments

Els activistes aconsegueixen una reunió amb l'expresident i eurodiputat per mirar de convèncer-lo que Junts retiri les esmenes

Activista de la PAH a l'oficina dels eurodiputats de Junts
Activista de la PAH a l'oficina dels eurodiputats de Junts

Activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat aquest divendres al migdia l’oficina que els eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín, van obrir al barri del Born de Barcelona aquest mes d’octubre.

Mitjançant aquesta acció, la PAH ha reclamat a Puigdemont que Junts retiri les esmenes que va presentar sobre la llei d’ampliació de mesures urgents per fer front a l’emergència residencial -l’anomenada llei antidesnonaments-, que els activistes pel dret a l’habitatge volen que s’aprovi sencera.

“Sr. Puigdemont, ningú entén perquè Junts, igual que amb la Llei de regulació de preus dels lloguers, després de donar suport a un text valent, recula i té temptacions de retallar-lo“, li han retret, interpel·lant-lo també des de Twitter.

En una carta adreçada a l’expresident català, la PAH lamenta que Junts “ha presentat 11 esmenes, 7 de les quals retallen i debiliten la proposició de llei”, i li recorden que “gràcies a la pressió social, així com de la intervenció del president Torra i de vostè mateix, es va evitar” la tisorada de la llei de regulació del preu dels lloguers.

En particular, advoquen per “una resposta clara i contundent”, recordant-li que ell va convocar, l’any 2016, “una cimera d’urgència a Palau per defensar les eines per aturar desnonaments, com és el lloguer social obligatori, quan el Tribunal Constitucional les volia anul·lar després d’un recurs del PP”.

Destaquen que aquestes esmenes “retallen o impugnen directament la Llei i podrien haver estat redactades o obtenir el suport pel PP i altres grups prodesnonaments”. Les set “esmenes retalladores”, a parer de la PAH, són les referents a la compensació dels grans tenidors d’immobles, la rebaixa de la definició del gran tenidor, l’afebliment de la definició de l’habitatge buit, la retallada del lloguer social per a llogaters, i l’augment de la desprotecció de famílies que ocupen pisos sense alternativa residencial.

Els activistes han aconseguit que el líder de Junts s’hagi compromès a rebre’ls abans del pròxim dijous, segons ha anunciat el grup promotor de la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, integrat per la mateixa PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC.

(Visited 360 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari