La Marea Blanca es mobilitza aquest desembre contra els pressupostos de Salut del govern Aragonès

Ha convocat una concentració davant el Parlament el 23 de desembre per reclamar més suport a l’atenció primària perquè “ens hi va la salut, el demà i també l’avui”

Manifestació de la Marea Blanca de Catalunya i convocatòria de la que tindrà lloc aquest diumenge a Barcelona

La Marea Blanca de Catalunya es mobilitzarà aquest mes de desembre contra el projecte de Pressupostos presentat al Parlament de Catalunya. “Entenem que, malgrat estar patint una sisena onada de la pandèmia de la Covid i els efectes de l’emergència sanitària com de la crisi social que tant treballadores i treballadors com ciutadania han patit directament, els pressupostos presentats al Parlament, malgrat els discursos del propi govern com dels grups parlamentaris que li donen suport, no permeten afrontar aquesta dramàtica realitat des de la solidaritat i la dignitat”, afirma aquesta coordinadora en defensa de la salut púbica, en el manifest que ha fet públic per anunciar les mobilitzacions que realitzarà aquest mes.

“El nostre Servei Nacional de Salut està resistint gràcies a l’esforç dels treballadors i treballadores i de la col·laboració i responsabilitat de la ciutadania. Ara que és el moment en que s’han de concretar les paraules d’agraïment que tants cops hem escoltat durant la pandèmia, amb els pressupostos a la mà podem comprovar que tot segueix igual: l’Atenció Primària , per molts power points que presentin, no arriba als mínims del 25 % que planteja la Organització Mundial de la Salut (OMS) i la precarietat segueix instal·lada entre els treballadores i treballadors del sector, es llegeix al Manifest.

Aquest diumenge, prop d’un centenar de col·lectius entre ells la Federación de Asociaciones en Defensa de la Salud Pública (FADSP) i la Coordinadora Estatal de Mareas Blancas a tota Espanya sortiran al carrer amb el lema “Salvemos la Atención Primaria”. La Marea Blanca es suma, a més, a la campanya impulsada des de l’Aliança de Marees i Moviments Socials, i la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics, que ha convocat una concentració el dia 23 davant del Parlament per mostrar el seu rebuig al pressupost de Salut del Govern català.

El lema de la mobilització de la Marea Blanca de Catalunya és #25%AtencioPrimariaJa perquè entenen que és imprescindible que en el pressupost quedi reflectit, no només en el percentatge sinó també amb la destinació del pressupost assignat que permeti dotar un veritable Servei Nacional de Salut, bolcat en l’atenció primària.

El comunicat de la Marea Blanca de Catalunya acaba dient que “si la força de la gent ens permet tirar endavant enmig de la pandèmia, la força de la gent també servirà per assolir uns pressupostos que reflecteixin les nostres necessitats reals i diàries i assegurin per tant un millor futur. Ens hi va la salut, ens hi va el demà i també l’avui”.

(Visited 170 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari