Els pressupostos i el català rematen Gabriel Rufián

La política i els seus alts i baixos constants provoquen, sovint, que algunes figures polítiques passin de despertar una gran simpatia a crear un rebuig social immens; i més quan la trajectòria es dilata en el temps. El cas del portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, és justament aquest. En funció del paper que ha jugat a Madrid, del protagonisme que ha tingut i de la resposta rebuda, ha tingut moments de glòria o de menys èxit.

La negociació dels pressupostos de l’Estat per al 2022 i el pacte per la llei audiovisual amb el català com a element polèmic han estat per a ell el pitjor d’aquests moments. Tant és així que tant part del seu equip com part de la cúpula d’Esquerra Republicana consideren que han cremat completament la seva figura i que serà molt difícil recuperar-la.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha passat per diferents èpoques a Madrid. Des de fer d’acompanyant a Joan Tardà o ser l’encarregat de cridar l’atenció constantment amb numerets preparats per sortir als mitjans, fins a mostrar-se com un pactista i un home d’Estat. Fonts d’ERC asseguren que aquest últim paper, el que ara ha de fer, és el que més l’incomoda, i que si fos per ell seguiria fent oposició-espectacle.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.