Els comuns estan preocupats per si deixaran de ser els socis preferents

El paper d’En Comú Podem en la política catalana i al Parlament ha fet un gir de 180 graus. Els comuns han passat de ser pràcticament irrellevants, no tenir cap capacitat d’influència i una utilitat dubtosa en la vida pública, a ser el soci preferent del Govern, l’element clau per a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat i a estar en el centre de la política catalana com a força essencial en les negociacions.

Aquest paper, però, no té un calendari de continuïtat. Ningú ha dit al Govern que vulguin governar a partir d’ara sempre amb ells. Tampoc han dit que rebutgin fer-ho. És cert que la relació amb la CUP és més que complexa i que tirar endavant la legislatura amb els anticapitalistes a hores d’ara sembla una gesta titànica. Però des de l’executiu mantenen públicament les ofertes de col·laboració amb la CUP, tot i els cops de porta de la formació rupturista. Aquesta incertesa manté la cúpula dels comuns en un estat gairebé d’ansietat. I és que ells voldrien continuar sent influents i guanyar pes polític, però no es fien del Govern i de la possible intenció de desfer-se d’ells un cop aprovat els pressupostos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.