El TSJC ordena a Cambray i a l’escola Turó del Drac que protegeixin la família assetjada pel 25% en castellà

El conseller i la direcció del centre han d'adoptar les "mesures necessàries" per preservar la convivència

Josep Gonzàlez-Cambray
Josep Gonzàlez-Cambray

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat que el Departament d’Educació de la Generalitat i l’escola Turó de Drac de Canet de Mar protegeixin la família que va aconseguir als tribunals que s’impartís un 25% de les classes de P5 en castellà.

Segons avancen mitjans com El Mundo i Vozpópuli, el TSJC ha ordenat mitjançant una providència, concretament, que el conseller Josep Gonzàlez-Cambray i la direcció del centre adoptin les “mesures necessàries” per “preservar la protecció i intimitat” de l’alumne i dels seus pares, i que també garanteixin “la normal convivència i el pacífic desplegament de l’entorn educatiu”.

Els pares de l’alumne van demanar al TSJC que instés l’escola i la Generalitat a garantir la seva protecció adduint les expressions d’hostilitat que han rebut els darrers dies. En particular, segons El Mundo, feien referència al fet que, després d’una reunió entre el centre i els pares dels companys de classe del seu fill, es va crear un grup de Whatsapp que usa el logo de l’escola per “dificultar l’execució de les mesures”, i en el qual han informat al TSJC que es van escriure “gravíssimes amenaces” contra el nen i els pares, i comentaris favorables a l’expulsió de l’alumne i a la publicació de la direcció on viu la família per llençar-hi pedres, així com intencions d’aplicar-los un “apartheid” i de promoure la marginació del nen.

La providència ha estat dictada després que Gonzàlez-Cambray visités aquest dijous Canet per manifestar el seu suport a la direcció del centre, amb la qual es va reunir per oferir-li ajuda davant l’obligació d’aplicar el percentatge de castellà. Durant la seva visita, el conseller va dir que el seu departament no pot impedir que s’hagi d’impartir un 25% de les classes de P5 en castellà, ja que el tribunal s’havia adreçat a la directora del centre perquè complís les mesures cautelars.

Sobre els missatges d’hostilitat contra aquesta família, la Fiscalia de Barcelona ha obert diligències per determinar si aquestes manifestacions poden constituir un delicte d’incitació a l’odi o a la discriminació.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una manifestació aquest divendres, a les 16:30 hores, davant les portes del centre per protestar contra el fet que s’hagi obligat l’escola Turó de Drac a impartir un 25% de les classes de P5 en castellà. L’Assemblea per una Escola Bilingüe a Catalunya (AEB) ha demanat que es desplaci el recorregut d’aquesta mobilització.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari