El govern d’Espanya truca a la Generalitat per protegir el nen de Canet

La ministra Alegria ofereix al conseller Cambray "mitjans d'Estat" després del toc del TSJC al govern català i a l'escola

La ministra Pilar Alegría
La ministra Pilar Alegría

El govern d’Espanya ha trucat al de la Generalitat per assegurar la protecció del nen de Canet de Mar els pares del qual han aconseguit als jutjats que s’impartissin un 25% de les classes de P5 en castellà.

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha ofert al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, col·laboració per protegir el menor i la seva família, que han patit l’assetjament de nacionalistes catalans els darrers dies, segons publica El Mundo, que també assegura, citant fonts del govern, que la conversa s’ha centrat en la situació d’aquestes persones, i no en el compliment de l’ordre dels jutjats. Les fonts de l’executiu citades per Europa Press asseguren que la ministra Alegría ha ofert a Cambray “mesures d’Estat” per protegir el nen.

La conversa telefònica entre la ministra i el conseller l’ha desvelat la ministra i portaveu de l’executiu central, Isabel Rodríguez, que ha insistit que la sentència s’ha de complir i que el govern de Pedro Sánchez rebutja a l’assetjament que pateix aquesta família.

Aquesta comunicació s’ha produït després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordenés a la direcció de l’escola i a la Generalitat que apliquessin les mesures necessàries per “preservar la protecció i intimitat” de l’alumne i dels seus pares, i que també garanteixin “la normal convivència i el pacífic desplegament de l’entorn educatiu”.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari