Un JxCat “cada cop més petit”

La negociació del tràmit parlamentari sobre els pressupostos va desencadenar una de les crisis internes al Govern més greus dels darrers anys. Semblava, durant els dies posteriors, que tot quedava en no res, però la ferida és profunda. I més enllà del mal que ha causat entre ERC i JxCat, tot fa pensar que la conseqüència més greu d’aquesta batussa ha estat desencadenar una guerra interna a la formació de Carles Puigdemont.

Per un costat, el conseller d’Economia, Jaume Giró, defensa l’esforç del Govern i del president, Pere Aragonès, per tirar endavant el pressupost i el pacte amb els comuns després del cop de porta de la CUP. De l’altra, Jordi Sánchez clama contra la negociació i contra el pacte amb els comuns, i posa en dubte el suport de JxCat a l’operació. El diputat Joan Canadell carrega contra Aragonès i ERC al Parlament, acusant-los de “fer autonomisme” i de preparar un tripartit. El seu grup parlamentari aplaudeix la seva intervenció. Els seus consellers no ho fan i es mostren molestos amb el discurs. “Acabarem amb un partit puríssim, però cada cop més petit; n’expulsem gent nostra, i així no es pot guanyar mai”, assegurava un dirigent de JxCat que no és diputat, poc després de l’espectacle al Parlament. I és que últimament la guerra no és entre JxCat i Esquerra, sinó entre un JxCat i un altre JxCat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.