Salvador Illa exigeix deixar de polititzar amb la llengua i l’educació

El dirigent socialista demana asserenar els ànims i deixar que els professionals facin la seva feina

El líder del PSC, Salvador Illa

El president del grup socialista al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha exigit “deixar de polititzar amb la llengua i l’educació” després que el Tribunal Suprem hagi desatès el recurs del govern de la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a favor d’un 25% de castellà a les aules dels centres educatius catalans.

En una entrevista al programa La Hora de La 1 de TVE, Salvador Illa ha demanat que cal “asserenar els ànims i aïllar les famílies del debat per deixar que els professionals de l’àmbit educatiu facin la seva feina”. Les declaracions d’Illa arriben després de la polèmica generada a una escola de Canet de Mar que ha estat obligada a aplicar a P5 del 25% en castellà a petició d’un alumne.

Per a Salvador Illa “defensar el català no és anar en contra del castellà”, i ha afegit que el català segueix sent el “centre de gravetat” del sistema educatiu a Catalunya. En aquest sentit, Illa ha declarat que “qui estigui per inflamar es trobarà el PSC davant. Qui estigui per asserenar els ànims es trobarà el PSC al costat”.

Sobre les amenaces que ha rebut la família del nen que demanava l’aplicació de la sentència del TSJC a l’escola de Canet de Mar, Illa ha afirmat que “en primer lloc, vull condemnar tota mena d’amenaces que hi pugui haver”, per afegir que “en segon lloc, les resolucions judicials s’han de complir”.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari