Pintades contra el rector de la UAB per haver permès un acte de S’ha Acabat

El col·lectiu Acció per la Independència reivindica l'assenyalament

Pintada contra el rector de la UAB, Javier Lafuente
Pintada contra el rector de la UAB, Javier Lafuente

El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente, ha estat assenyalat amb pintades que el tracten de “col·laborador feixista” i “rector traïdor”, realitzades al seu domicili, per haver permès, el passat 25 de novembre, un acte de l’entitat juvenil constitucionalista S’ha Acabat i l’entrada dels Mossos d’Esquadra.

Els agents de la policia catalana van carregar llavors contra els estudiants independentistes que van voler impedir, llançant pots de fum i cridant consignes, l’acte de S’ha Acabat, que finalment es va celebrar amb la presència de representants de Ciutadans, el Partit Popular i Vox.

El col·lectiu Acció per la Independència ha reivindicat l’autoria de les pintades, amb què ha exigit la dimissió de Lafuente, a qui acusa de “permissivitat als ultratges i provocacions de l’espanyolisme més ranci”. En un comunicat, afegeix que les pintades són una “petita i simbòlica acció” i “només un exemple i un avís de la nostra capacitat“. Així mateix, convida a “vostès” a arribar a “les conclusions que s’han d’extreure”.

S’ha Acabat, per la seva part, ha mostrat el seu suport a Lafuente, però li ha recordat que “permetre actituds violentes de l’independentisme a la UAB o a qualsevol altre lloc acaba tenint conseqüències greus”, perquè addueixen que “el separatisme antisistema és un moviment polític de naturalesa violenta i venjativa”.

Aquesta entitat constitucionalista, per boca de la seva presidenta, Júlia Calvet, va tractar de “terroristes de carrer” els estudiants membres d’Arran i La Forja, grups als quals va assegurar que “Us il·legalitzarem”.

(Visited 155 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari