El PSC de Berga, a la diana independentista

Pinten "No ens toqueu el català, fills de puta" a la seu del partit

Pintada contra el PSC a Berga
Pintada contra el PSC a Berga

Les sigles del PSC han aparegut pintades dins d’una diana a la persiana de la seu del partit a Berga, juntament amb una estelada i el missatge “No ens toqueu el català, fills de puta“.

El missatge, probablement relacionat amb la posició de les socialistes sobre la recent sentència del Tribunal Suprem que obliga les escoles catalanes a impartir un 25% de les classes en castellà, ha aparegut aquest matí, segons han denunciat el secretari d’Economia i Hisenda del PSC, Francesc Trillas, i diverses territorials de la formació.

La de Berga no ha estat l’única seu socialista vandalitzada les darreres hores, ja que també a un local de Terrassa han aparegut la pintada “Puta Espanya”.

El PSC ha estat la diana de la majoria dels atacs a seus de partits durant els anys del procés, segons un informe que va elaborar l’any 2019 l’Oficina de Drets Civils i Polítics, organisme que depenia del departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, el qual aleshores encapçalava l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès.

En concret, els socialistes catalans van rebre 125 dels 212 atacs comptabilitzats llavors contra seus de partits polítics. En segon lloc se situava ERC, amb 47 casos, i, en tercer lloc, Ciutadans, que va patir 11 atacs. La CUP en va patir 10, mentre que Podem va totalitzar set. El PDECat i el PP, quatre cadascun. I JxCat, tres.

(Visited 233 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari