El personal de presons talla l’accés a Brians 2 per reclamar més seguretat

Els funcionaris demanen més personal i un canvi de protocol per contenir els presos violents

Centre penitenciari de Brians 2

Prop de mig miler de persones, segons CCOO, s’han concentrat aquest dijous al matí davant de la presó Brians 2 per mostrar el seu malestar per les agressions que pateixen els funcionaris, i protestar contra la degradació del sistema penitenciari a Catalunya. CCOO i la resta de sindicats han organitzat la convocatòria després que el passat cap de setmana un funcionari del centre hagués estat traslladat a la unitat de cures intensives de l’Hospital de Bellvitge, a causa de l’agressió d’un pres.

Els funcionaris han tallat els accessos als centres de Brians 1 i 2, deixant passar només els treballadors i serveis essencials, de manera que s’han hagut de suspendre els trasllats d’interns a les presons. Reclamen poder treballar amb més seguretat i, en aquest sentit, demanen canviar el protocol intern per contenir els presos violents ja que l’actual -vigent des del passat mes de maig- prioritza les contencions verbals i, segons els funcionaris, és insuficient.

Els treballadors de presons també exigeixen al Departament de Justícia incrementar la plantilla de funcionaris i reforçar la seva autoritat. En el comunicat, CCOO assegura que el problema de les agressions “ve des de lluny” i que des del 2016 s’ha registrat un “augment imparable on cada any és pitjor que l’anterior”. Segons el sindicat, aquest 2021 s’han superat tots els registres haguts, però l’Administració actual, assenyala, “s’està mostrant lenta a l’hora de prendre mesures per a frenar i revertir la situació”.

De les darreres agressions que s’han produït contra els funcionaris, a més de la d’aquest cap de setmana, destaquen, per la seva gravetat, l’agressió sexual a una treballadora de la presó de Quatre Camins -el passat 5 de juliol-; el cop de puny que un intern del Centre Penitenciari de Ponent va propinar a un funcionari, provocant-li diverses fractures en el globus ocular i el pòmul esquerre, així com la possible pèrdua d’un ull -el passat 31 d’octubre-; la trepitjada que va patir per part d’un intern jove el cap de la unitat de Brians 2, major de 60 anys -el 22 de novembre- i la pèrdua d’una part del dit polze d’un treballador de Quatre Camins a causa de la mossegada d’un intern, el 23 de novembre.

(Visited 189 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari