Cambray afirma que no pot evitar el 25% de castellà a l’escola de Canet

El percentatge ja s'està aplicant després que el tribunal ordenés al centre el compliment de les mesures cautelars

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat aquest dijous que el seu departament no pot impedir que una escola de Canet de Mar hagi d’impartir, per ordre dels tribunals, un 25% de les classes de P5 en castellà.

Segons ha explicat, la clau rau en el fet que el tribunal s’ha adreçat a la directora del centre perquè compleixi les mesures cautelars, la qual cosa “ens impedeix que des del Departament d’Educació responguem directament”.

“Qui respon és la directora, i jo com a conseller sempre protegiré els meus treballadors, els centres educatius i les direccions”, ha afirmat Gonzàlez-Cambray, que s’ha desplaçat a Canet per traslladar el suport a la direcció del centre, on ja s’està aplicant des d’aquest dijous el percentatge mínim de classes en castellà indicat pels tribunals.

En canvi, en el cas del 25% obligatori que ha ordenat la sentència del Tribunal Suprem en general a tots els centres d’ensenyament, el destinatari de l’ordre és el Departament d’Educació de la Generalitat.

(Visited 174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari