Cambray afirma que no pot evitar el 25% de castellà a l’escola de Canet

El percentatge ja s'està aplicant després que el tribunal ordenés al centre el compliment de les mesures cautelars

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat aquest dijous que el seu departament no pot impedir que una escola de Canet de Mar hagi d’impartir, per ordre dels tribunals, un 25% de les classes de P5 en castellà.

Segons ha explicat, la clau rau en el fet que el tribunal s’ha adreçat a la directora del centre perquè compleixi les mesures cautelars, la qual cosa “ens impedeix que des del Departament d’Educació responguem directament”.

“Qui respon és la directora, i jo com a conseller sempre protegiré els meus treballadors, els centres educatius i les direccions”, ha afirmat Gonzàlez-Cambray, que s’ha desplaçat a Canet per traslladar el suport a la direcció del centre, on ja s’està aplicant des d’aquest dijous el percentatge mínim de classes en castellà indicat pels tribunals.

En canvi, en el cas del 25% obligatori que ha ordenat la sentència del Tribunal Suprem en general a tots els centres d’ensenyament, el destinatari de l’ordre és el Departament d’Educació de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.