Els Comuns acorden amb el Govern un nou impost als ultraprocessats

Els de Jéssica Albiach inclouen en la negociació pressupostària més inversió en salut mental i el dentista públic

En Comú Podem i el Govern han acordat crear un nou impost als aliments ultraprocessats durant la negociació dels pressupostos de la Generalitat. Segons ha anunciat la portaveu morada, Jéssica Albiach, a Europa Press, el gravamen serà “finalista” i “no afectarà la butxaca dels consumidors sinó als productors”.

L’objectiu dels Comuns i del Govern és combatre l’obesitat infantil, que afecta el 12% dels menors catalans. Albiach espera que la nova taxa serveixi per a aconseguir “un canvi d’hàbits” d’alimentació de les famílies. També afegeix que la recaptació es destinarà als petits productors i als mercats de proximitat.

El debat i votació dels pressupostos de la Generalitat se celebraran el 23 de desembre. Fins a aquesta data poden negociar En Comú Podem i el Govern, encara que Jéssica Albiach afirma que en els pròxims dies es donarà a conèixer el nou projecte.

Entre els canvis que ha introduït la formació morada, s’inclouen un augment de 80 milions d’euros en la partida dedicada a la salut mental i 50 milions més per a finançar el dentista públic. També destaca que ha aconseguit el suport de la Generalitat al seu projecte tren-tram i a la pacificació de diversos segments de l’N-II.

Quant a l’habitatge, la portaveu d’En Comú Podem en el Parlament afirma que l’impost als habitatges buits s’ampliarà i afectarà també els grans tenidors que siguin persones físiques. Fins ara només s’aplica a les jurídiques.

Sobre els pressupostos de la ciutat de Barcelona, Jéssica Albiach anima ERC a negociar amb Ada Colau la seva millora després que els republicans hagin facilitat la tramitació dels comptes a l’Ajuntament com a contrapartida al suport dels Comuns al projecte pressupostari del Govern en el Parlament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.