Els Comuns acorden amb el Govern un nou impost als ultraprocessats

Els de Jéssica Albiach inclouen en la negociació pressupostària més inversió en salut mental i el dentista públic

Pere Aragonès y Jéssica Albiach en una imagen de archivo

En Comú Podem i el Govern han acordat crear un nou impost als aliments ultraprocessats durant la negociació dels pressupostos de la Generalitat. Segons ha anunciat la portaveu morada, Jéssica Albiach, a Europa Press, el gravamen serà “finalista” i “no afectarà la butxaca dels consumidors sinó als productors”.

L’objectiu dels Comuns i del Govern és combatre l’obesitat infantil, que afecta el 12% dels menors catalans. Albiach espera que la nova taxa serveixi per a aconseguir “un canvi d’hàbits” d’alimentació de les famílies. També afegeix que la recaptació es destinarà als petits productors i als mercats de proximitat.

El debat i votació dels pressupostos de la Generalitat se celebraran el 23 de desembre. Fins a aquesta data poden negociar En Comú Podem i el Govern, encara que Jéssica Albiach afirma que en els pròxims dies es donarà a conèixer el nou projecte.

Entre els canvis que ha introduït la formació morada, s’inclouen un augment de 80 milions d’euros en la partida dedicada a la salut mental i 50 milions més per a finançar el dentista públic. També destaca que ha aconseguit el suport de la Generalitat al seu projecte tren-tram i a la pacificació de diversos segments de l’N-II.

Quant a l’habitatge, la portaveu d’En Comú Podem en el Parlament afirma que l’impost als habitatges buits s’ampliarà i afectarà també els grans tenidors que siguin persones físiques. Fins ara només s’aplica a les jurídiques.

Sobre els pressupostos de la ciutat de Barcelona, Jéssica Albiach anima ERC a negociar amb Ada Colau la seva millora després que els republicans hagin facilitat la tramitació dels comptes a l’Ajuntament com a contrapartida al suport dels Comuns al projecte pressupostari del Govern en el Parlament.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari