Denunciats davant la Fiscalia els tuits contra la família que defensa un 25% de castellà en una escola de Canet

Els pares del centre Turó del Drac li han demanat per carta al conseller Cambray que blindi la immersió lingüística en català

Escola Turó del Drac, a Canet de Mar

Les entitats Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB) i Hablamos Español han denunciat davant la Fiscalia els tuits amb insults dirigits a la família que ha aconseguit que en les classes de P5 de la seva filla s’imparteixi un 25% d’espanyol. Segons publica el diari El Mundo, van ser altres pares els qui van iniciar l’assenyalament dels pares de la menor a través de les xarxes socials. Per això i davant el temor que es reveli la seva identitat, aquestes associacions han posat els fets en mans de la justícia.

“M’apunto a apedregar la casa d’aquest nen. Que se’n vagin fora de Catalunya. No volem supremacistes castellans que ens odien”, va publicar en Twitter Jaume Fàbrega, un polèmic escriptor i exprofessor de turisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest tuit és un dels denunciats juntament amb un altre de l’activista independentista i mosso d’esquadra Albert Donaire, qui va escriure: “Aquest nen s’ha de trobar absolutament només en classe. En les hores que es fan en castellà, els altres nens haurien de sortir de la classe. Reaccionem o ens maten la llengua”.

La presidenta d’Hablamos Español, Gloria Lago, explica a El País: “Hem presentat aquestes denúncies i no ens pararan. Cada vegada que vegem aquest tipus d’actituds que inciten a l’odi i la violència ens trobaran en la Fiscalia. Hi ha molta por, però nosaltres confiem en la justícia”.

D’altra banda, un col·lectiu de pares i mares del col·legi El Turó del Drac s’ha dirigit per carta al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per a reclamar-li “que blindi el català i la immersió lingüística”. Segons recull Vilaweb, en l’escrit mostren el seu “rebuig a qualsevol mena de violència i assenyalament, preservant per sobre de tot els drets dels nens de l’escola”.

Aquest grup de pares i mares alerten també que els canvis lingüístics poden tenir “efectes negatius sobre el projecte pedagògic de l’escola”. Així mateix, recalquen que la seva defensa del català no ha de ser entesa com “un atac al castellà ni al seu ensenyament”, ja que, diuen, la llengua espanyola és present en la vida social escolar.

Per part del Govern espanyol, la ministra de Justícia, Pilar Llop, afirmava en les pàgines del diari El Mundo que “totes les sentències han de ser respectades i són executables”. No obstant això, descartava anticipar les mesures que prendrà l’Executiu de Pedro Sánchez en cas que la Generalitat opti per la desobediència: “No puc aventurar quines al·legacions, si les fa, plantejarà el govern” català. I afegeix que “depenent de què faci la Generalitat, veurem com es van fent passos en el procediment judicial”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.