Borràs demana a Aragonès que se sotmeti el 2023 a la moció de confiança compromesa amb la CUP

La presidenta del Parlament li recorda que "fer política és complir amb els acords"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs

Les diferències en el si de l’independentisme sumen un nou capítol. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat al president del Govern, Pere Aragonès, que se sotmeti en 2023 a la moció de confiança que va acordar amb la CUP abans de la seva investidura.

L’exportaveu de Junts en el Congrés afirma en una entrevista a L’Hemicicle de Catalunya Informació que es tracta d'”un compromís molt ferm que t’interpel·la, per tant, espero que tothom tingui aquesta mateixa concepció del que significa fer política, que és complir allò que has acordat, el compromís que has adquirit”.

L’acord entre Pere Aragonès i la CUP va permetre al polític d’Esquerra arribar al Palau de la Generalitat. Un compromís que, segons Laura Borràs, continua sent vàlid a pesar que els anticapitalistes no donessin suport als pressupostos. “Aquesta legislatura es va posar en marxa amb aquests acords i si aquests acords no estan vigents, hi haurà un replantejament de legislatura, entenc”, afirma.

Borràs li recrimina també durant l’entrevista a Aragonès que no fes més per mantenir la unitat d’acció del bloc secessionista: “Si es té davant una legislatura d’un 52%, per tant d’independentista, els esforços havien de fer-se en aquest àmbit de la mateixa manera que el president es va posar al capdavant de la negociació per a incorporar als Comuns; en aquest sentit, des de JxCAT se li demanava que també fes els mateixos esforços per a poder incorporar a la CUP”.

Recentment, el president Aragonès deia a La Vanguardia que el no suport de la CUP als pressupostos ja era en si mateix una moció de confiança i que, per tant, avaluaria en les pròximes reunions si té sentit presentar-se a una el 2023.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.