Un home denuncia una agressió homòfoba a l’Eixample

Segons dades de l'Observatori Contra l'Homofòbia, el 2021 s'han produït un 40% més d'incidents LGTBIfòbics a Barcelona

Punt de l'Observatori Contra l'Homofòbia

Un home ha denunciat a les xarxes socials haver patit una agressió homòfoba la matinada d’aquest dilluns, mentre tornava a casa per un carrer de l’Eixample (Barcelona). Segons el seu testimoni, diversos joves se li van apropar demanant-li una cigarreta, i quan va respondre’ls-hi que no en tenia, el van agredir al crit de “maricón”.

“Vaig caminar i vaig sentir un cop al cap, i una paraula: marica”, ha explicat la víctima, que viu a Barcelona des de fa tres anys i que assegura que “aquesta nit he conegut com és l’homofòbia al nostre barri”. L’home, que sagnava a causa del cop, va rebre l’ajuda d’un noi que passava per la zona, qui va trucar a la policia i va sol·licitar una ambulància. Segons l’informe mèdic que la mateixa víctima ha publicat, l’agressió li va causar hematomes i ferides superficials.

“Hem de ser solidaris i protestar. Abans no pensava que fos gaire important fins que això m’ha tocat personalment. Sóc aquí perquè crec que Espanya és un país per a tothom”, ha escrit l’home a Instagram, demanant  als seus seguidors “tenir cura”. L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha condemnat l’agressió i ha posat en marxa els protocols habituals comunicant els fets als Mossos d’Esquadra i a l’Ajuntament de Barcelona.

Tal com apunten les fonts de betevé, la víctima no va denunciar els fets aquella nit a causa de les ferides de l’agressió -de la qual s’està recuperant- i aquest dimarts anirà a la comissaria per fer-ho. Segons les dades de l’OCH, aquest 2021 s’han produït 107 incidències LGTBIfòbiques a Barcelona, un 40% més que el 2020.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari