La CUP no vol que el Govern usi la taula de diàleg com a cortina de fum

La Generalitat respon als anticapitalistes que l'aposta pel diàleg forma part de l'acord d'investidura

La CUP avisa el Govern que no pot usar la taula de diàleg com a “cortina de fum” i no avançar cap a l’autodeterminació. En una entrevista a l’ACN, el diputat Xavier Pellicer ha insistit que el referèndum ha de ser el “desllorigador” per superar la “desmobilització” actual i fer avançar el procés sobiranista.

La CUP vol fer coincidir una nova votació amb el referèndum d’Escòcia per “aprofitar les aliances internacionals”. Ara bé, Pellicer admet que “potser no serà el referèndum definitiu”.

El diputat anticapitalista també adverteix que “moltes coses haurien de canviar” al Govern perquè organitzi un nou 1-O, i recorda que Carles Puigdemont va haver de rellevar consellers i conselleres el 2017 abans de la votació.

Pellicer constata que “la clau” per avançar cap a la independència passa pel que es faci a Catalunya, i no per la negociació amb l’Estat. Així, el diputat de la CUP insisteix en “fixar l’horitzó” d’un nou referèndum aquesta legislatura, i culpa el Govern d’utilitzar la taula de diàleg com “una cortina de fum per no fer la feina que toca”. Pellicer reitera que convocar un nou referèndum és “el desllorigador”, tot i admetre que podria no ser la votació “definitiva”.

D’altra banda, el Govern ha replicat a la CUP que l’aposta per la taula de diàleg forma part de l’acord d’investidura. La portaveu, Patrícia Plaja, ha respost així a les declaracions del diputat Pellicer. Plaja ha recordat així que la via del diàleg és l’escenari que contempla el Govern, i que així ja constava a l’acord d’investidura signat entre ERC i la mateixa CUP.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari