Vilalta (ERC): “Les discrepàncies estan dins de Junts, no en el Govern”

La portaveu republicana demana als de Puigdemont que s'asseguin a la taula de diàleg amb el Govern central

Marta Vilalta

Les tensions en el si del Govern es deuen a la falta d’una postura única per part de Junts per Catalunya. Així ho creu la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, que afirma que “les discrepàncies estan dins de Junts, no en el Govern”, per la qual cosa demana als de Carles Puigdemont “superar-les perquè no afectin el Govern ni el país”.

En una entrevista amb Europa Press, Vilalta explica que “a vegades costa entendre algunes opinions, algunes declaracions, perquè són absolutament contradictòries”, en relació als consellers i conselleres de Junts en el Govern. “Cadascun ha d’assumir la seva part de treball”, diu la portaveu republicana, “no estem per a perdre el temps en baralles internes o en retrets amb aquells amb els qui compartim horitzó i govern”.

La secretària general adjunta d’ERC també ha instat a Junts a sumar-se a la taula de diàleg amb el Govern espanyol. La seva absència suposa “trair”, diu, els seus principis com a independentistes en rebutjar un espai de negociació “amb l’adversari comú”.

La taula es tornarà a reunir a principis de 2022. De moment es manté la discreció sobre les converses entre l’Executiu de Pedro Sánchez i la Generalitat. “Si no hi ha notícies, és que són bones notícies”, afirma Vilalta, qui espera poder anunciar després de la següent trobada “alguns petits avanços que haurien de portar a la solució democràtica” del conflicte. L’aposta d’ERC continua sent l’autodeterminació i l’amnistia.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari