Aragonés diu que la Constitució “és incompatible amb la voluntat de futur del poble català”

El president considera "obsoleta" la Carta Magna i afirma que "no representa els anhels de la ciutadania de Catalunya"

Pere Aragonès, a la Bisbal d'Empordà

El president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha aprofitat el Dia de la Constitució per a qualificar-la d'”obsoleta”. També ha manifestat que la Carta Marga “no representa els anhels de la ciutadania de Catalunya” i que és “incompatible amb la voluntat de futur del poble català”, fent extensible el sobiranisme al conjunt de la societat del país.

Pere Aragonés ha afirmat també que “la Constitució s’ha manifestat clarament com una eina per a limitar les aspiracions del nostre poble” i que “s’ha utilitzat reiteradament més com un pany per a tancar el futur del país que no pas com una porta oberta”. Per això, el president ha reiterat que “no hi ha res a celebrar” i ha instat els partits independentistes a “reforçar les majories internes”.

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació des de la Bisbal d’Empordà, poble on s’ha reunit amb l’Associació de Ceramistes i la Federació de Comerciants. Aragonès s’ha absentat de l’acte principal de commemoració dels 43 anys de la Constitució realitzat a Madrid, on sí que han acudit altres presidents autonòmics.

Per la seva part, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha optat per celebrar la Diada Nacional de les Corts Catalanes, recordant els 89 anys que han passat des que el 6 de desembre del 1932 es reconstituís el Parlament de Catalunya. Borràs ha indicat que, “malgrat els 40 anys de dictadura, el Parlament manté bé viu l’esperit amb què es va constituir: ser la casa de tots els catalans, la seu de la sobirania del poble de Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Aragonés diu que la Constitució “és incompatible amb la voluntat de futur del poble català””

 1. Com pot ser que tot un president de la Generalitat parli amb nom de tot un poble si el meu sogre que viu a Mollerussa i jo a La Riba (Tarragona) valgui molt més el seu vot que el meu?
  I no parlem de la diferència amb Barcelona, voldria parlar amb ell cara a cara a veure que en pensa.
  Vergonya només sento quan a casa si em tingut gent a la presó i exiliada de veritat.
  És el nostre final com ha societat.

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

 1. Pulsa el icono del adblocker
 2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
 3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.