Argimon preveu que la variant òmicron no tindrà “una incidència important” a Europa

Salut ha notificat 2.524 nous casos de covid-19 i una mort en les últimes 24 hores

@salutcat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, confia que la nova variant del coronavirus, òmicron, no tindrà “una incidència important” a Europa en les pròximes setmanes. La sisena onada, ha dit, “l’estem passant i la passarem amb casos de la variant delta”, ha dit en declaracions recollides per l’ACN després d’inaugurar la Fira Artesana d’Àger (Lleida).

El dijous passat, el Servei de Salut va detectar dos casos d’òmicron i Argimon ha confirmat que hi ha d’altres en estudi, però de caràcter “molt puntual”. El conseller ha valorat de manera “positiva” els primers dies d’ús del certificat covid, el qual, diu, no ha de portar la ciutadania a abaixar la guàrdia. De fet, ha manifestat que en els pròxims dies els casos creixeran “molt”, ja que s’estan doblant, la qual cosa suposarà major “pressió assistencial” en els centres de salut.

No obstant això, el conseller de Salut continua descartant imposar noves restriccions per a frenar l’avanç de la sisena onada. L’elevada cobertura vacunal hauria de servir per a fer front a òmicron, malgrat que encara no hi ha estudis que relacionin tots dos factors. “Hi ha indicis que sí, però encara no sabem si és més transmissible i no tenim evidències clares de si escapa a les vacunes ni de si és més o menys lleu perquè a Europa hi ha hagut pocs casos”, ha explicat.

Mentrestant, el Servei de Salut ha notificat 2.524 nous casos de covid-19 i una mort en les últimes 24 hores. Avui hi ha 16 ingressats més, amb un total de 720, dels quals 177 estan en l’UCI, la qual suma 9 crítics més. La Rt baixa dues centèsimes i se situa en 1,29. El risc de rebrot puja a 397 punts, 19 més.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari