‘Més 324’ i ‘Tot es mou’ són els programes més sectaris de TV3, segons les dades del CAC

Entre el gener i l’abril d’aquest any, Xavier Graset i Helena García Melero van entrevistar dues persones no independentistes per cada 9 partidàries de la independència

Helena García Melero i Xavier Graset, als seus programes 'Tot es mou' i 'Més 324', de TV3

L’informe sobre l’Observació del Pluralisme Polític a la Televisió i la Ràdio en el període comprès entre els mesos de gener i abril d’aquest any realitzat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) evidencia que TV3 i Catalunya Ràdio afavoreixen de forma clara els plantejaments independentistes. El nombre de persones entrevistades partidàries de la independència de Catalunya en aquests dos mitjans supera de llarg el de les que no són partidàries de la seva separació de la resta d’Espanya. Els dos programes de TV3 on aquest biaix és més exagerat són Tot es Mou, presentat per Helena García Melero, i Més 324, dirigit i presentat per Xavier Graset. En ambdós programes, en aquells quatre mesos es va entrevistar dues persones no independentistes per cada nou que són partidàries de la independència.

La consellera del CAC Carme Figueras ha revisat les entrevistes realitzades als programes de TV3 Més 324, Tot es mou, Els matins, Planta baixa i FAQS. A tots ells es van entrevistar entre gener i abril més portaveus independentistes que no independentistes. Planta baixa va ser el programa on el favoritisme independentista va ser inferior. Es van entrevistar 43 portaveus partidaris de la segregació front a 25 que no hi estan d’acord. Al FAQS aquesta proporció va ser de 6 a 2 i a Els matins, de 44 a 13. En conjunt, en aquests cinc programes es van entrevistar 175 defensors de la independència i 58 que en són contraris. És a dir, als programes informatius i magazines d’entreteniment de TV3 es van entrevistar el triple dels primers que dels segons.

Si es fan comparacions percentuals, la ratio entre independentistes i no independentistes va ser de 4,6 a Tot es mou, de 4,5 al Més 324, de 3,4 a Els matins, de 3 al FAQS i de 1,7 a Planta baixa.

Al programa Més 324 es dona la circumstància insòlita que el polític independentista que més cops hi va ser entrevistat els quatre primers mesos de l’any va ser l’ex-conseller de Salut, Toni Comín, que des de fa quatre anys viu a Bèlgica. Li van fer tres entrevistes. A falta d’un mes per acabar el 2021, Xavier Graset ha entrevistat set vegades a Comín al seu programa. A Tot es mou la més entrevistada en aquest període va ser Elsa Artadi, diputada al Parlament i portaveu a l’Ajuntament de Barcelona per JxCat, el partit de Comin i Carles Puigdemont, del qual és vicepresidenta. També va ser entrevistada tres cops. Cap més persona va ser entrevistada tres cops a cap dels dos programes i, lògicament, ningú ha tingut l’honor de defendre les seves posicions polítiques set cops en menys d’un any com Toni Comín a Més 324.

(Visited 556 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari