El mosso en excedència detingut a Tarragona evita la presó després de pagar la fiança

La trama policial de presumpta revenda de material de cultiu de marihuana i revelació de secrets se salda amb set detinguts

El caporal dels Mossos d’Esquadra en excedència i l’empresari detinguts per presumpta revenda de material tècnic per al cultiu de marihuana han pagat la fiança de 30.000 euros imposada pel jutjat d’instrucció núm. 3 de Reus i han evitat entrar a la presó de Mas d’Enric.

L’operació, duta a terme per la Policia Nacional i la Divisió d’Assumptes Interns del cos català, s’ha saldat amb set detencions i imputacions per malversació, falsificació i revelació de secrets i delictes contra la salut pública, informa Diari de Tarragona.

La trama connecta als mossos d’esquadra del grup de Salut Pública amb empreses dedicades a la recuperació de metalls a Viladecans i Tarragona. El cap de la policia catalana té funcions d’apoderat en una d’aquestes empreses.

Les empreses, suposadament, es dedicaven a emmagatzemar els materials confiscats per la policia en plantacions de marihuana. Els seus treballadors s’encarregaven fins i tot de desmuntar els cultius il·legals i de guardar els elements industrials fins a la seva posterior destrucció, ordenada pel jutge.

Aquesta és una pràctica habitual. Però les empreses involucrades falsejaven les actes de destrucció del material i el revenien a altres productors clandestins de marihuana. La investigació va descobrir part d’aquest material preparat per a la seva venda. Es van trobar més de 400 aires condicionats, 850 panells de llums halògens, 130 panells de llums LED i més de 3.200 balastos sense focus.

La Divisió d’Assumptes Interns també investiga als agents detinguts per haver-se quedats diners procedents d’una intervenció en lloc de lliurar-los al jutjat. Un altre policia està acusat de revelació de secrets per donar xivatades a canvi de diners sobre futures batudes als narcotraficants.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.