El mosso en excedència detingut a Tarragona evita la presó després de pagar la fiança

La trama policial de presumpta revenda de material de cultiu de marihuana i revelació de secrets se salda amb set detinguts

El caporal dels Mossos d’Esquadra en excedència i l’empresari detinguts per presumpta revenda de material tècnic per al cultiu de marihuana han pagat la fiança de 30.000 euros imposada pel jutjat d’instrucció núm. 3 de Reus i han evitat entrar a la presó de Mas d’Enric.

L’operació, duta a terme per la Policia Nacional i la Divisió d’Assumptes Interns del cos català, s’ha saldat amb set detencions i imputacions per malversació, falsificació i revelació de secrets i delictes contra la salut pública, informa Diari de Tarragona.

La trama connecta als mossos d’esquadra del grup de Salut Pública amb empreses dedicades a la recuperació de metalls a Viladecans i Tarragona. El cap de la policia catalana té funcions d’apoderat en una d’aquestes empreses.

Les empreses, suposadament, es dedicaven a emmagatzemar els materials confiscats per la policia en plantacions de marihuana. Els seus treballadors s’encarregaven fins i tot de desmuntar els cultius il·legals i de guardar els elements industrials fins a la seva posterior destrucció, ordenada pel jutge.

Aquesta és una pràctica habitual. Però les empreses involucrades falsejaven les actes de destrucció del material i el revenien a altres productors clandestins de marihuana. La investigació va descobrir part d’aquest material preparat per a la seva venda. Es van trobar més de 400 aires condicionats, 850 panells de llums halògens, 130 panells de llums LED i més de 3.200 balastos sense focus.

La Divisió d’Assumptes Interns també investiga als agents detinguts per haver-se quedats diners procedents d’una intervenció en lloc de lliurar-los al jutjat. Un altre policia està acusat de revelació de secrets per donar xivatades a canvi de diners sobre futures batudes als narcotraficants.

(Visited 222 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari