Els talls de llum d’Endesa porten la Mina a una situació límit

Els veïns del barri de Sant Adrià es queixen de la manca de respostes de l'ajuntament davant una situació de "vergonya"

Protestes a la Mina pels talls de llum consecutius

Gairebé un miler de persones del barri de la Mina (Sant Adrià del Besòs) porten set dies consecutius amb talls de llum, una situació que els ha deixat sense electricitat nits senceres des del passat dissabte i que ha causat que els afectats, farts de la situació, surtin al carrer per protestar contra la inacció de l’Ajuntament del municipi, encapçalat per l’alcaldessa socialista Filo Cañete. Pels veïns aquests fets són “una vergonya”, i han denunciat que a causa dels talls de llum “tenim els nostres fills sense poder sopar un plat calent i sense estufa amb el fred que fa”, i que la gent gran no pot accedir als domicilis si no funciona l’ascensor, ni fer ús de les màquines que necessiten per respirar.

Després de set dies així, i davant el que consideren la inacció del consistori, els veïns van llençar contenidors al mig del carrer per mostrar el seu enuig, fets que van provocar la intervenció dels Mossos d’Esquadra. Segons ha comentat Endesa al diari ARA, els talls de llum es deuen a “un ús indegut de la xarxa elèctrica” que genera “sobrecàrregues” en hores de màxim consum, i si aquest ús “persisteix, els talls es poden tornar a repetir”. De fet, les reparacions que la companyia ha fet aquesta setmana no han estat suficients perquè torni la normalitat al barri, i els veïns asseguren que aquest divendres segueixen igual.

La gent del barri considera que seria impensable que una situació així es produís en altres zones com l’Eixample o Pedralbes, i estan farts de l’abandonament que pateix la Mina. Com ha explicat un veí de la zona a EL TRIANGLE, no és una situació nova. De fet, fa dos anys el barri ja va patir talls de llum continus que els va obligar a sopar a les fosques la nit de Nadal.

“És una evidència que hi ha un ús indegut de la llum, però això ho saben els veïns, la policia i Endesa”, remarca aquest veí, afegint que, a parer seu, el que es busca és “que ens enfrontem entre nosaltres, quan saben que no podem assenyalar les persones que no paguen la llum o tenen una plantació il·legal perquè ens ficaríem en un embolic”. “Creiem que és feina de la policia”, afegeix, matisant que hi ha moltes persones que no paguen la llum perquè no s’ho poden permetre.

Segons el testimoni d’aquesta persona, que prefereix mantenir l’anonimat, Endesa ha rebaixat la potència dels generadors en base als veïns que tenen contractada la llum, la qual cosa “no té sentit sabent que es connectaran moltes més”. El veí defensa que l’electricitat és una necessitat bàsica, i no entén “per què paguem justos per pecadors”. Assenyala, a més, que l’alcaldessa no ha respost les queixes que li han fet arribar a través de les xarxes socials.

Mentre la situació segueixi sense resoldre’s, els veïns continuaran baixant al carrer a protestar contra els talls de llum i faran tot el possible perquè se’ls escolti, des de posar els contenidors en mig de les carreteres fins a tallar les vies del tramvia.

(Visited 156 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari