La religió dels antivacunes

He sentit de moltes persones que rebutgen vacunar-se i que donen suport a teories conspiranoiques sobre la covid frases com “no ens ho expliquen tot” o “ens enganyen”.

Vinc d’on vinc i en el meu entorn hi ha gent, sobretot dones, d’idees ecologistes, naturistes, que practiquen o practicaven ioga i que cerquen teràpies alternatives a la medicina tradicional. I moltes d’aquestes persones s’han negat a vacunar-se i donen explicacions màgiques, esotèriques de càstigs de la divina natura i de conspiracions farmacèutiques i poders econòmics globalistes, per explicar l’origen o la veracitat de la covid.

Potser jo soc un outsider o potser és que, com a ateu convençut, puc compartir part de les idees ecologistes i naturistes sense que per a mi siguin cap dogma de fe, ni formin part d’una cosmovisió alternativa com sí que tenen bastantes d’aquestes persones d’idees ecologistes o naturistes, que han canviat la creença en la divina providència, el pecat original i el càstig diví, per altres de vinculades habitualment a la reencarnació, en què els que trien el bon camí ascendeixen.

Jo em vaig vacunar de la covid i ja desitjo posar-me la tercera dosi. Quan persones del meu entorn justifiquen la seva negativa a vacunar-se o comparteixen teories conspiranoiques, habitualment argumenten que “ells” ens enganyen o no ens ho expliquen tot. I quan jo pregunto qui són “ells”, o bé em surten amb teories sobre els que dominen el món, o em diuen coses com que “tu no saps qui són ells, però ells sí que saben qui ets tu i com manipular-te”. A partir d’aquí algunes d’aquestes persones –afortunadament no totes– proclamen convençudes que amb la vacuna m’han posat un xip amb el qual “ells” em controlaran i em manipularan.

També hi ha persones antivacunes que quan han viatjat a certs països tropicals sí que s’han posat totes les vacunes que es recomanaven, que justifiquen la seva negativa a vacunar-se de la covid afirmant que per trobar una vacuna cal una investigació que triga almenys tres o quatre anys, i ara les farmacèutiques estan experimentant amb nosaltres fins a trobar la bona. Afirmen que els centres de vacunació fan diverses llistes de la gent que s’ha vacunat. Hi ha la dels que només han rebut placebo, i les dels que hem rebut algun fàrmac experimental per veure com evolucionem i els efectes secundaris de cara a aconseguir d’aquí tres anys la vacuna que sí que funcionarà.

El rebuig a les vacunes també està molt estès entre els àmbits ultradretans, que fa un any ja van animar o intentar obtenir rèdits de les protestes contra els confinaments i tancament d’activitats. Vox, per exemple, s’ha manifestat contra l’obligatorietat de vacunar-se i de la imposició del passi covid, cosa que defensen sense ruboritzar-se els dos professionals de la sanitat que són diputats al Parlament: l’odontòleg Ignacio Garriga i l’anestesista María Elisa García Fuster. Garriga, a qui se li va morir la mare de covid, no nega la malaltia, però en culpabilitza el Govern de Pedro Sánchez per permetre que “el virus xinès” entrés per Barajas. A la festa que va fer Vox a Madrid, on Abascal va presentar l’Agenda España, davant la globalista Agenda 2030 de l’ONU , va actuar el cantant neonazi G-Babe, que va interpretar els seus temes antivacunes.

Susana Alonso

Amb l’arribada del fred molts països europeus pateixen una nova onada i s’imposen restriccions, sobretot per als no vacunats. S’han produït a Àustria, Alemanya, França i Bèlgica protestes violentes contra les restriccions per als no vacunats que han rebut el suport de la ultradreta i de sectors molt transversals. Quan pensàvem que els llatins de l’Europa del sud érem els insubmisos del continent davant dels ciutadans disciplinats de l’Europa germànica, veiem que mentre que a Espanya l’índex de vacunació és del 80%, a Portugal del 87% i a Itàlia del 74%, a Àustria és només del 65%, i a Alemanya, del 68%. Igual que fa segles molta gent creia que la pesta que assetjava cíclicament Europa era o bé un càstig diví o un mal provocat pels malèfics jueus, ara encara són milions les persones a Europa que creuen que aquesta pandèmia del segle XXI és o bé un càstig imposat per la deessa natura o un invent dels poderosos per afeblir-nos, que afecta sobretot aquells dèbils d’esperit que es neguen a veure el que és evident.

(Visited 269 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari