La religió dels antivacunes

He sentit de moltes persones que rebutgen vacunar-se i que donen suport a teories conspiranoiques sobre la covid frases com “no ens ho expliquen tot” o “ens enganyen”.

Vinc d’on vinc i en el meu entorn hi ha gent, sobretot dones, d’idees ecologistes, naturistes, que practiquen o practicaven ioga i que cerquen teràpies alternatives a la medicina tradicional. I moltes d’aquestes persones s’han negat a vacunar-se i donen explicacions màgiques, esotèriques de càstigs de la divina natura i de conspiracions farmacèutiques i poders econòmics globalistes, per explicar l’origen o la veracitat de la covid.

Potser jo soc un outsider o potser és que, com a ateu convençut, puc compartir part de les idees ecologistes i naturistes sense que per a mi siguin cap dogma de fe, ni formin part d’una cosmovisió alternativa com sí que tenen bastantes d’aquestes persones d’idees ecologistes o naturistes, que han canviat la creença en la divina providència, el pecat original i el càstig diví, per altres de vinculades habitualment a la reencarnació, en què els que trien el bon camí ascendeixen.

Jo em vaig vacunar de la covid i ja desitjo posar-me la tercera dosi. Quan persones del meu entorn justifiquen la seva negativa a vacunar-se o comparteixen teories conspiranoiques, habitualment argumenten que “ells” ens enganyen o no ens ho expliquen tot. I quan jo pregunto qui són “ells”, o bé em surten amb teories sobre els que dominen el món, o em diuen coses com que “tu no saps qui són ells, però ells sí que saben qui ets tu i com manipular-te”. A partir d’aquí algunes d’aquestes persones –afortunadament no totes– proclamen convençudes que amb la vacuna m’han posat un xip amb el qual “ells” em controlaran i em manipularan.

També hi ha persones antivacunes que quan han viatjat a certs països tropicals sí que s’han posat totes les vacunes que es recomanaven, que justifiquen la seva negativa a vacunar-se de la covid afirmant que per trobar una vacuna cal una investigació que triga almenys tres o quatre anys, i ara les farmacèutiques estan experimentant amb nosaltres fins a trobar la bona. Afirmen que els centres de vacunació fan diverses llistes de la gent que s’ha vacunat. Hi ha la dels que només han rebut placebo, i les dels que hem rebut algun fàrmac experimental per veure com evolucionem i els efectes secundaris de cara a aconseguir d’aquí tres anys la vacuna que sí que funcionarà.

El rebuig a les vacunes també està molt estès entre els àmbits ultradretans, que fa un any ja van animar o intentar obtenir rèdits de les protestes contra els confinaments i tancament d’activitats. Vox, per exemple, s’ha manifestat contra l’obligatorietat de vacunar-se i de la imposició del passi covid, cosa que defensen sense ruboritzar-se els dos professionals de la sanitat que són diputats al Parlament: l’odontòleg Ignacio Garriga i l’anestesista María Elisa García Fuster. Garriga, a qui se li va morir la mare de covid, no nega la malaltia, però en culpabilitza el Govern de Pedro Sánchez per permetre que “el virus xinès” entrés per Barajas. A la festa que va fer Vox a Madrid, on Abascal va presentar l’Agenda España, davant la globalista Agenda 2030 de l’ONU , va actuar el cantant neonazi G-Babe, que va interpretar els seus temes antivacunes.

Susana Alonso

Amb l’arribada del fred molts països europeus pateixen una nova onada i s’imposen restriccions, sobretot per als no vacunats. S’han produït a Àustria, Alemanya, França i Bèlgica protestes violentes contra les restriccions per als no vacunats que han rebut el suport de la ultradreta i de sectors molt transversals. Quan pensàvem que els llatins de l’Europa del sud érem els insubmisos del continent davant dels ciutadans disciplinats de l’Europa germànica, veiem que mentre que a Espanya l’índex de vacunació és del 80%, a Portugal del 87% i a Itàlia del 74%, a Àustria és només del 65%, i a Alemanya, del 68%. Igual que fa segles molta gent creia que la pesta que assetjava cíclicament Europa era o bé un càstig diví o un mal provocat pels malèfics jueus, ara encara són milions les persones a Europa que creuen que aquesta pandèmia del segle XXI és o bé un càstig imposat per la deessa natura o un invent dels poderosos per afeblir-nos, que afecta sobretot aquells dèbils d’esperit que es neguen a veure el que és evident.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.