La família que va morir en un incendi havia pagat 700 euros a una màfia per ocupar el local

Actualment hi ha 209 menors en locals i naus ocupades o en assentaments a Barcelona

La família de quatre membres, entre ells dos nens petits, que van morir en un incendi en un local ocupat de la plaça Tetuan de Barcelona la matinada d’aquest dimarts, havien pagat 700 euros a una màfia que gestiona aquesta mena de locals el setembre de 2020 per poder-hi entrar, segons ha avançat La Vanguardia.

La situació de la família era coneguda pels veïns, però també les diferents administracions, ja que tenien coneixement de la situació els serveis socials de l’ajuntament de Barcelona, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i el Departament de Drets Socials. De fet, els serveis socials municipals havien fet fins a 88 intervencions d’ajuda i els Mossos havien inclòs l’oficina d’Evo Banco ocupada en el llistat de locals ocupats en risc.

A hores d’ara es calcula que a la capital catalana hi ha com a mínim 209 menors que viuen en locals i naus ocupades o en assentaments amb escasses o nul·les condicions mínimes per portar una vida digna. De fet, tant Ajuntament de Barcelona com Generalitat de Catalunya tenen coneixement que a la ciutat hi ha localitzats 86 assentaments i 105 locals ocupats.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari