La família que va morir en un incendi havia pagat 700 euros a una màfia per ocupar el local

Actualment hi ha 209 menors en locals i naus ocupades o en assentaments a Barcelona

La família de quatre membres, entre ells dos nens petits, que van morir en un incendi en un local ocupat de la plaça Tetuan de Barcelona la matinada d’aquest dimarts, havien pagat 700 euros a una màfia que gestiona aquesta mena de locals el setembre de 2020 per poder-hi entrar, segons ha avançat La Vanguardia.

La situació de la família era coneguda pels veïns, però també les diferents administracions, ja que tenien coneixement de la situació els serveis socials de l’ajuntament de Barcelona, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i el Departament de Drets Socials. De fet, els serveis socials municipals havien fet fins a 88 intervencions d’ajuda i els Mossos havien inclòs l’oficina d’Evo Banco ocupada en el llistat de locals ocupats en risc.

A hores d’ara es calcula que a la capital catalana hi ha com a mínim 209 menors que viuen en locals i naus ocupades o en assentaments amb escasses o nul·les condicions mínimes per portar una vida digna. De fet, tant Ajuntament de Barcelona com Generalitat de Catalunya tenen coneixement que a la ciutat hi ha localitzats 86 assentaments i 105 locals ocupats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.