Catalunya habilita una nova web per descarregar-se el passaport covid

La pròxima mitjanit entra en vigor el certificat per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències

Passaport covid

El Departament de Salut ha habilitat un nou sistema per poder descarregar-se directament el certificat covid sense haver d’entrar dins La Meva Salut. Es pot fer a la mateixa web des de la qual es pot demanar cita per vacunar-se.

Aquesta segona opció ha entrat en funcionament la vigília que entri en vigor l’obligació d’estar en possessió del certificat covid per poder accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències, després de tots els problemes tècnics que va patir la pàgina web de La Meva Salut, i que van obligar el Govern a la suspensió temporal de l’entrada en vigor d’aquesta mesura, perquè tots els ciutadans tinguessin l’oportunitat de descarregar aquest document.

Un dels avantatges d’aquesta segona opció és que no cal haver-se descarregat l’app de La Meva Salut per poder-ho fer. L’usuari ha d’introduir el codi que rep per SMS després de facilitar el telèfon mòbil, a més de les dades de la targeta sanitària i els noms i cognoms, i obté el document.

El canvi es fa amb la intenció de descarregar-lo més fàcilment i d’alliberar La Meva Salut, des d’on es poden fer molts altres tràmits.

Just abans que sigui obligatori ensenyar el certificat covid, s’han vist cues als punts de vacunació. I, en alguns casos, com al centre comercial La Maquinista, de Barcelona, hi ha hagut moments de tensió perquè l’allau de persones que s’hi havien acostat sense cita feia que es fes curt de dosis.

L’interès per punxar-se ha crescut i aquest dimecres s’han posat vuit vegades més dosis de vacuna que el mateix dia del mes anterior. En l’última setmana, el nombre de vacunes posades ha duplicat els de l’última setmana del mes passat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.