Salut recomana reduir la interacció social pel Nadal

Catalunya suma 2.531 contagis en 24 hores i tots els indicadors epidemiològics es mantenen a l'alça

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la directora del Catsalut, Gemma Craywinckel

Foto: @salutcat

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha recomanat als ciutadans “reduir al màxim la interacció social i limitar el nombre de persones” en els àpats de les festes de Nadal, coincidint amb el plantejament que va proposar ahir dimarts el Ministeri de Sanitat. En la roda de premsa sobre el seguiment de la situació epidemiològica a Catalunya, Cabezas  ha demanat utilitzar “tota l’estona que es pugui la mascareta”, i ha suggerit “estar amb la família més propera”.

En la mateixa línia, la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha recomanat “minimitzar” tant com sigui possible la interacció social, ja que “és un element de protecció”, i ha matisat que “no es posarà un nombre de bombolles“.

La sisena onada continua a l’alça a Catalunya, on els contagis de covid-19 estan disparats i l’ocupació hospitalària segueix augmentant, tot i que el nombre d’ingressats és molt menor respecte a altres onades a causa de la vacunació. Segons les dades del Departament de Salut, les darreres 24 hores s’han detectat 2.531 nous contagis, sumant més d’11.600 positius en l’última setmana, i aquest dimecres hi ha 682 ingressats -22 més que el dimarts- dels quals 145 es troben a les UCI -4 més-.

Les darreres hores també s’han notificat 12 defuncions, registrant un total de 24.133 morts des que va començar la pandèmia. La resta d’indicadors epidemiològics es mantenen a l’alça, com la velocitat de transmissió (Rt) que puja una centèsima, situant-se en 1,35, i el risc de rebrot (EPG) que augmenta 10 punts, fins als 335. La positivitat de les proves realitzades durant l’última setmana ja és del 6,15%, mentre que la incidència acumulada segueix escalant, situant-se en 148,87 a set dies (IA7) i en 252,82 a catorze dies (IA14).

Respecte a la nova variant òmicron, el titular de Salut, Josep Maria Argimon, ha comunicat aquest dimecres durant la sessió de control al govern al Parlament que, des de fa dues setmanes, han trobat restes de la nova soca a les aigües residuals de Catalunya. En aquest sentit, el conseller ha explicat que se seguiran controlant les aigües residuals i que, a més, es cribren el 20% de les mostres de PCR.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.