Qui ha enviat una carta a ‘El Periódico’ perquè publiquin un article censurat a Albert Soler?

El director d'El Periódico de Catalunya, Albert Sáez

L’exdirector de la Fira de Barcelona, Adolf Cabruja, el catedràtic emèrit de Sociologia Fausto Miguelez, l’economista Ferran Lemus, el periodista Pedro Palacios i l’exregidor de l’Ajuntament de Granollers Francesc Rubio han enviat una carta al director d’El Periódico de Catalunya, Albert Sáez, criticant la censura de l’article d’Albert Soler titulat “L’oasi català enfront de la crispació”, i demanant-li que el publiqui. El text, que sí que va aparèixer a El Diari de Girona, hauria d’haver estat reproduït a El Periódico el cap de setmana del 19 de novembre, però Sáez no va publicar-lo ni a l’edició impresa ni al portal web.

Els signants de la carta han manifestat al director del diari la seva “perplexitat” per la censura i l’eliminació “fulminant”“a costa de la llibertat d’expressió”, afegeixen- de l’article de Soler, i li han demanat que el publiqui “i demani disculpes al seus lectors”. “És frustrant que Albert Soler no tingui cap problema a Girona, capital de l’anomenada República catalana, i a Barcelona, cosmopolita, oberta i progressista, tingui una resposta censora sense precedents”, assenyalen en l’escrit.

La carta incorpora un fragment de l’article de Soler que, segons els signants, “deu haver semblat molt greu” al director: “Catalunya seria un lloc idíl·lic, on ningú es queixaria, doncs estaria prohibit, fer preguntes al Govern i als partits que el formen, si aquestes es consideressin incòmodes, i només es reservaria aquest dret, essencial per la democràcia, als periodistes pilotes i llepaculs”.

En aquest sentit, segons manifesten, “resulta alarmant” que un diari “que ha estat un referent en la defensa d’aquests valors, s’aplegui als interessos espuris dels que consideren normal retirar la credencial a un periodista” -en referència al director del mitjà digital e-notícies, Xavier Rius-.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.